Ediția: Joi 26 Decembrie 2024. Nr 6785
Ediția: Joi 26 Decembrie 2024. Nr 6785

GALERIE FOTO:Mămăligă bucovineană, de cartofi


Ingrediente: 
250 g făină de mălai Gold Maya 
250 g cartofi 
1 linguriță de sare 
1 l apă
Optional: brânză sărată
Pentru servire: Slăninuță și ceapă 
Mod de preparare: 
Se curăță cartofii și se pun la fiert cu puțină sare; după ce s-au fiert  (în aproximativ 30 minute) se pasează și se sărează după gust. Peste cartofii fierți se pune mălai Gold Maya, se presară puțină sare și se adaugă apă, încetul cu încetul, amestecând mereu pentru a nu se forma cocoloașe. Se așează cratița pe foc, amestecând tot timpul. Când compozitia începe să fiarbă (clocotește), ca mămăliga obișnuită, se dă la foc mic, semiacoperită, aproximativ 10-15 minute. Opțional: Se poate face și mămăligă cu brânză, adăugând brânză sărată la finalul preparării.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

You cannot copy content of this page

× Ai o stire interesanta?