Ediția: Vineri 27 Decembrie 2024. Nr 6786
Ediția: Vineri 27 Decembrie 2024. Nr 6786

Judecătoarea Topor a ajuns la Penitenciarul Focșani


Judecătoarea Anișoara Topor a fost transferată ieri din Arestul IPJ Vrancea la Penitenciarul Focșani. Ea s-a predat în seara zilei de 3 iulie, la câteva ore după ce magistrații Înaltei Curți de Casație și Justiție (ÎCCJ) au condamnat-o definitiv la 4 ani și 6 luni de închisoare cu executare, într-un dosar de corupție. Fratele său, Aurel Lăduncă, a fost condamnat la 3 ani de închisoare cu suspendare.  
„Admite apelurile declarate de inculpata Topor Anișoara și Lăduncă Aurel împotriva sentinței penale nr. 161 din 23 noiembrie 2012 pronunțată de Curtea de Apel Bacău, Secția Penală, Cauze Minori și Familie. Desființează, în parte, sentința penală atacată numai în ceea ce privește individualizarea judiciară a pedepselor aplicate inculpaților și, rejudecând: 1. Descontopește pedeapsa rezultantă de 6 ani închisoare și 4 ani pedeapsa complementară a interzicerii exercițiului drepturilor prev. de art.64 lit.a teza a-II-a, lit.b și lit.c Cod penal, în pedepsele componente pe care le repune în individualitatea lor. Reduce pedeapsa aplicată inculpatei Topor Anișoara pentru săvârșirea infracțiunii de luare de mită (…) de la 6 ani închisoare și 4 ani pedeapsa complementară (…) la 4 ani și 6 luni închisoare și 2 ani pedeapsa complementară (…). Reduce pedeapsa aplicată aceleiași inculpate pentru săvârșirea infracțiunii de trafic de influență (…) de la 4 ani închisoare la 3 ani închisoare. (…) contopește pedepsele aplicate inculpatei și dispune ca aceasta să execute pedeapsa cea mai grea de 4 ani și 6 luni închisoare și 2 ani pedeapsa complementară (…). Deduce din pedeapsa aplicată inculpatei durata reținerii și arestării preventive de la data de 9.12.2011 la 06.02.2013”, este sentința judecătorilor ÎCCJ. 
Reamintim că pe 8 decembrie 2011, procurorii anticorupție au descins în casa judecătoarei Anișoara Topor și în urma percheziției domicilare, aceasta a fost reținută. Procurorii au propus instanței de judecată arestarea preventivă, care a fost admisă, judecătoarea fiind pusă în libertate în februarie 2013, după nenumărate cereri. 
 

7 COMENTARII

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

You cannot copy content of this page

× Ai o stire interesanta?