Pe 1 iulie, Rotary International a sărbătorit cel de-al 109-lea an de existenţă !

12
3056


De 109 ani, Rotary luptă pentru instaurarea unui echilibru social, fiind în permanență, un jucător important, devotat, un membru marcant, discret al societății pe care încearcă, prin diverse proiecte îndrăznețe, să o modifice, conferindu-i nuanța potrivită. 
 Rotația confirmă ideea inițială de la care a plecat organizația, aceea că respectul constă în reciprocitate, în solidaritate și în felul în care, atât individual cât și colectiv, alegem să facem lucruri mărețe din banale fapte pozitive. Stând sub semnul pozitivității și al competitivității, Rotary International nu doar că ajută, ci și instaurează speranța, prietenie, oferind motive, calitate, sprijinind, fără menajamente, valorile esențiale ale vieții.
 Simbol al prieteniei, al ajutorării reciproce, al bunăvoinței și al menținerii coerenței morale și sociale, ROTARY CLUB VARANA FOCÅžANI înseamnă mai mult decât o simplă organizație pusă pe a înfăptui lucruri mărețe. Înseamnă sprijin, înseamnă profesionalism, înseamnă elită și suport. Åži poate mai mult ca niciodată, acum înseamnă performanță.
 În fiecare an, la 1 iulie, cluburile Rotary pornesc la drum cu un nou avânt, un alt drum,  cu noi idei mărețe și scopuri precise, dar și cu un nou președinte. Este și cazul Rotary Focșani, care de ieri, are un alt președinte, în persoana Elenei Stoica. Mandatul acesteia este de un an, respectând principiul rotației din Rotary.
 Elena Stoica, acționar al SC TRICOTTON JUNIOR SRL și manager general al SC PROXIMA MODA SRL, antreprenor de succes, știe ce înseamnă performanța. De mai bine de 10 ani, este un pion important în industria modei și a producției, susținând cu brio, numeroase proiecte, colecții, adevărate campanii de conștientizare cu privire la interesul asupra acestei componente importante a spațiului antreprenorial  românesc .
 Despre ea, nimeni și nimic nu ar putea vorbi mai elocvent decât activitatea sa prolifică. Nu stă o clipa și consideră că esențială, în perpetuarea unui spirit echilibrat, este prietenia și valorile acesteia.
 ” Pentru mine, Rotary International înseamnă prietenie, înseamnă calitate și nu în ultimul rând, speranță. Fără doar și poate, că funcția aceasta mă onorează, dar în același timp mă și responsabilizează.
 Tocmai de aceea, vom pregăti proiecte cu adevărat remarcabile, uniți fiind de un crez comun —acela că schimbarea poate fi stimulată, ajutată prin performanță. Iar eu asta îmi propun să fac, performanță. Obișnuită fiind cu acest termen, consider că împreună, putem duce mai departe acest principiu, investind în el, speranța, o nouă lumină și de ce nu, motive pentru a formula în continuare simboluri și valori la care să ne raportăm. ” afirma Elena Stoica cu privire la misiunea sa ca președinte Rotary.
 De asemenea, pe 1 iulie, a fost sărbătorită aniversarea a 109 ani de la înființarea Rotary International. Era firesc ca și cluburile Rotary din România, membre ale Districtului 2241, împreună cu Republica Moldova, să celebreze, așa cum se cuvine, acest eveniment măreț.
 Åži cum de fiecare dată, când spui Rotary, spui lumină și adevăr, solidaritate și înalt, și în acest caz, esențele organizației s-au reflectat în sărbătoare. Rotary Club Varana Focșani a punctat evenimentul, împreunându-l cu instaurarea mandatului pe 2014-2015 al Elenei Stoica.
 Astfel, membrii clubului focșănean au aprins la propriu cerul, lansând 109 lampioane, simbol al prieteniei, pentru fiecare an în care comunitatea internațională a dat o altă față societății mondiale prin crezul și prin sprijinul său dezinteresat.
 Proiectul se derulează sub genericul anului rotarian 2014-2015 „Light Up” Rotary și are scopul de a atrage atenția asupra campaniei „End Polio Now”, destinată eradicării la nivel global a poliomielitei, precum și a intențiilor noului președinte Rotary Focșani, Elena Stoica, care își dorește să aprindă, la propriu, o nouă flacără a speranței în Focșani, pe durata mandatului său, promovând calitatea, investind în performanță și stimulând pe cei ce aprind zilnic o lumină în suflet, în viață și societate, în bunul mers al lucrurilor.
 Rotary Club Varana Focșani intră din acest an într-o nouă și revoluționară perioadă ! Timp de un an, în frunte cu președintele ELENA STOICA, clubul va instaura un simbol în societatea focșăneană – performanța . În toate domeniile, susținând profesionalismul ce conduce către schimbare . Totodată, proiectele anterioare vor fi duse la îndeplinire pentru a deschide drumul altora noi, mai îndrăznețe, mai puternice, mai exclusiviste, având ca centru comun, ajutorarea reciprocă, umanitatea și performanța !
Rotary CLUB Varana Focșani 
Rotary Internațional reprezintă un simbol mondial al păcii , al luptei pentru etică, profesionalism și calitate, dedicându-se cu precădere serviciului umanitar, având componenți lideri ai antreprenoriatului, ai profesiunilor și ai comunității, fiind organizație mondială neguvernamentală, apolitică, fără caracter religios, multiculturală, de voluntari în serviciul comunității. 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here