DSP primește peste o mie de doze de vaccin împotriva tuberculozei

0
361


Nou născuții vor fi imunizați împotriva tuberculozei. Asta după ce Direcția de Sănătate Publică (DSP) Vrancea va primi peste 1.000 de doze de vaccin împotriva tuberculozei, de la DSP Craiova. Dozele vor ajunge în zilele următoare la sediul instituției vrâncene, care le va distribui apoi către maternitățile din județ. „Prin redistribuție vom primi 53 de flacoane de la DSP Craiova, iar fiecare flacon are 20 de doze. Astea ne ajung cam o lună de zile”, a precizat medicul epidemiolog Marina Maiorov. 
În prezent, maternitățile vrâncene nu mai dispun de nicio doză din acest vaccin. Mai au doar câteva împotriva hepatitei B. Reprezentanții DSP au solicitat Ministerului Sănătății (MS) câteva mii de doze de vaccin, dar răspunsul acestora a fost că nici firmele distribuitoare nu mai au în stoc astfel de produce. 
Vaccinul BCG este utilizat pentru profilaxia specifică tuberculozei și se administrează nou-născuților în maternitate, la fel ca și vaccinul împotriva hepatitei B. Cele două seruri sunt incluse în Programul Național de Imunizare al MS și sunt gratuite.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here