Lucrări din proiectul de reabilitare a Crângului Petreşti, scoase la licitaţie

11
941


Consiliul Județean Vrancea a scos la licitație pe Serviciul Electronic de Achiziții Publice (SEAP) proiectul tehnic, detalii de execuție, caiete de sarcini, documentația tehnică pentru autorizație de construcție, pentru proiectul „Amenajarea ariei naturale de interes local Crâng Petrești și îmbunătățirea infrastructurii de acces”. Valoarea estimată a acestor lucrări este de 543 mii lei.  
Proiectul este realizat la inițiativa președintelui Consiliului Județean Vrancea, Marian Oprișan. Finanțarea va fi asigurată de Uniunea Europeană. 
 Prin implementarea proiectului propus spre finanțare, Consiliul Județean Vrancea împreună cu partenerii săi, Municipiul Focșani și comuna Vânători, își propun amenajarea Crângului Petrești, astfel încât turiștii și localnicii să beneficieze de zone destinate accesului pietonal și zone de odihnă și socializare. De asemenea, vor fi create facilități pentru practicarea sporturilor în aer liber prin construirea de piste pentru biciclete, piste pentru role și skateboard, atât în Crângul Petrești cât și în zona de acces către Crâng dinspre Focșani. Activitățile recreative pentru populație se vor putea derula în condiții de siguranță atât ziua cât și seara prin introducerea unei rețele de iluminat public și a unui sistem de supraveghere video cu camere cu infraroșu. 
 Astfel, vor fi construite piste și trotuare de-a lungul DJ 204E Focșani – Petrești – Vînători pe o distanță de 2 km, singura cale de acces dinspre oraș către Crâng. Totodată, în interiorul Crângului Petrești vor fi amenajate piste pentru biciclete, piste pentru role și skateboard, zone speciale pentru picnic dotate cu grătare, apa curentă, grupuri sanitare, trotuare, alei, spații pentru promenadă, spații de odihnă și observație și vor fi montate bănci, coșuri de gunoi și garduri de delimitare. Președintelui Consiliului Județean Vrancea, Marian Oprișan, a încercat în repetate rânduri să transforme acest crâng într-un loc de agrement, dar proiectele sale s-au lovit de refuzul guvernelor din perioada 2005-2011.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here