Ediția: Miercuri 15 ianuarie 2025 Nr. 6793
Ediția: Miercuri 15 ianuarie 2025 Nr. 6793

STUDIU: Merele, printre alimentele eficiente în combaterea respiraţiei neplăcute provocate de usturoi


Merele, sucul de lămâie și menta se numără printre alimentele care îi pot ajuta pe oameni să scape de respirația neplăcută provocată de consumul de usturoi, potrivit unui studiu realizat de cercetătorii americani, informează dailymail.co.uk. Potrivit unui studiu realizat de cercetătorii americani și publicat în Journal of Food Science, ceaiul verde, pătrunjelul și spanacul îi pot ajuta, de asemenea, pe oameni să scape de respirația neplăcută cauzată de consumul de usturoi.
 Respirația neplăcută de după consumul de usturoi este cauzată de unul dintre compușii care se regăsesc în acesta – sulfură de metil alil -, care nu poate fi metabolizat în timpul digestiei, astfel că este eliminat din corp prin intermediul respirației și al transpirației. Voluntarii care au participat la realizarea acestui studiu au mâncat usturoi în stare naturală, după care au consumat diferite alimente pentru a se observa care sunt eficiente în lupta cu respirația neplăcută.
 Dintre toate alimentele consumate, s-a constatat că merele sunt cele mai eficiente în acest proces. Totodată, toate alimentele care au dovedit că sunt eficiente sunt bogate în compuși numiți polifenoli, care descompun substanțele cu miros înțepător din usturoi. Aciditatea din sucul de lămâie ajută, de asemenea, în procesul de eliminare a acestui miros.
 Pentru un rezultat mai bun, oamenii de știință recomandă combinarea acestor alimente cu usturoiul, atunci când acest lucru este posibil. O cercetare anterioară a arătat că laptele poate reduce semnificativ concentrațiile de substanțe chimice care fac ca mirosul de usturoi să fie de lungă durată.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

You cannot copy content of this page

× Ai o stire interesanta?