Ediția: Duminică 5 Ianuarie 2025 Nr. 6787
Ediția: Duminică 5 Ianuarie 2025 Nr. 6787

Medicii Spitalului Județean au înființat o asociație spre binele pacienților


Spitalul Județean de Urgență Focșani și-a înființat asociație. Pentru a obține o sursă alternativă de finanțare, managerul unității, Constantin Mîndrilă, împreună cu mai mulți medici șefi de secție, a înființat Asociația Medicală „Sfântul Pantelimon” Focșani. Principalul scop al acestei asociații este de a susține activitatea unității în vederea îmbunătățirii activității actului medical și a creșterii gradului de satisfacție a pacienților. 
Președintele acestei asociații este Mîndrilă, președintele Consiliului Director este medicul ortoped Laurențiu Taban, iar membri sunt medicii Valentin Ochean, directorul medical al Spitalului Județean, Dana Mariana Dincă, medicul șef al Unității de Primire Urgențe, Liviu Petrea, șeful Secției de Chirurgie Generală, Georgeta Șerban, șefa Secției de Boli Infecțioase, Mariana Buleu, șefa Secției de Neurologie, Costică Bîra, șeful Compartimentului de Chirurgie Infantilă, Mitel Burcă, șeful Secției de Cardiologie, și medicul internist și cardiolog Mariana Miron.
Membrii fondatori au fost primii care au făcut donații către asociație. „Este prima inițiativă de acest gen din istoria spitalului și există convingerea că prin intermediul acestei asociații se vor deschide drumuri și posibilități noi pentru Spitalul Județean de Urgență «Sf. Pantelimon» Focșani. Asociația medicală «Sf. Pantelimon» Focșani s-a constituit ca asociație cu personalitate juridică, non-guvernamentală, non-profit și apolitică în temeiul dreptului de asociere prevăzut de Constituția României”, se arată într-un comunicat de presă emis de Spitalul Județean. 
           Asociația va sprijini Spitalul Județean
Potrivit reprezentanților unității medicale, obiectivele acestei asociații sunt: obținerea de fonduri pentru susținerea activității Spitalul Județean de Urgență; demararea unei campanii pentru alocarea procentului de 2% din impozitul datorat statului, care poate fi direcționat spre o organizație non-profit; identificarea, mobilizarea și valorificarea resurselor necesare susținerii activității medicale pentru dotarea cu aparatură medicală a secțiilor și compartimentelor Spitalul Județean; organizarea unor colaborări, parteneriate, proiecte cu factori responsabili la nivel județean și local: Consiliul Local Vrancea, Primăria Municipiului Focșani, alte instituții publice; schimburi de informații în domeniiul medical cu organizații similare din țară și străinătate; editarea și tipărirea de materiale și publicații în legătură cu scopurile și activitatea desfășurată de către Asociație; organizarea de simpozioane și acțiuni cu teme diverse și participarea la acțiuni organizate de alte asociații similare, atât în țară cât și în străinătate.
De asemenea, își mai propune achiziționarea de echipamente și aparatură medicală necesare pentru desfășurarea activității medicale; atragerea și utilizarea, în condițiile legii, de resurse de finanțare și resurse sub formă de subvenții, contribuții, cotizații, sponsorizări, finanțări pe bază de proiecte, cu surse de finanțare interne și externe; colaborarea cu societăți, fundații și asociații umanitare, precum și cu persoane fizice și juridice din țară și din străinătate interesate în sprijinirea activității medicale din Spitalul Județean; conlucrarea cu organisme nonguvermanentale în vederea respectării drepturilor pacienților; promovarea și îmbunătățirea actului medical desfășurat în Spitalul Județean. 
           Sponsorizări și donații către asociație
Reprezentanții asociației medicale „Sf. Pantelimon” îi roagă pe toți cei care pot să facă donații sau sponsorizări. De asemenea, se pot face și redirecționări a 2% din impozitul pe venit, codul fiscal fiind 33213390, în contul bancar RO92RZBR0000060016791959. 
„Deși Spitalul Județean reprezintă un sector sensibil și vital pentru cetățenii județului Vrancea, aici tratându-se cele mai grave cazuri din județ, bugetul unității sanitare este cu mult sub necesitățile unei unități sanitare de urgență. Situația financiară critică a Spitalului Județean și motivele care au dus la deteriorarea ei au fost făcute publice în nenumărate rânduri, însă fără niciun rezultat. Astfel, am înțeles repede că dacă avem nevoie de sprijin trebuie să găsim singuri soluții. Așa a luat naștere aceasta asociație. Pe această cale rugăm toți oamenii de bine, atât din județ cât și din afara acestuia, care pot întinde o mână de ajutor spitalului să nu ezite să o facă. Vă rugăm să vă alăturați inițiativei noastre și să ajutăm împreună Spitalul Județean și vrâncenii care se tratează aici! Orice sprijin, cât de mic din partea dumnevoastră este foarte important pentru noi, pentru pacienții spitalului nostru! Ajutorul dumneavoastră poate fi făcut sub orice formă: subvenții, donații, bunuri mobile și imobiliare, finanțări pe proiecte aplicate pe programe de finanțare internă sau din fonduri externe, diferite fonduri de sponsorizare și fonduri obținute din țară și străinătate, în lei sau în valută, de la persoane fizice sau juridice. Avem convingerea că vreți să vă alăturați inițiativei noastre de a ajuta Spitalul Județean. Vă mulțumim și avem încredere că împreună putem schimba vieți!”, a declarat managerul Mîndrilă.

1 COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

You cannot copy content of this page

× Ai o stire interesanta?