Prin utilizarea voucherelor de vacanță se vor introduce în circuitul financiar încasări de aproximativ 170 de milioane de euro anual, în cel mai pesimist scenariu, potrivit FPTR, iar după adaptarea pieței la acest sistem se preconizează venituri din tichete de vacanță de 400 de milioane de euro. La sfârșitul anului 2013, în România erau 5,1 milioane de angajați, dintre care 1,18 milioane bugetari.
Dacă fiecare din cei peste cinci milioane de angajați ar primi vouchere de vacanță, valoarea maximă a tichetelor pe care le poate primi o persoană fiind de 5.100 de lei, atunci rezultă, potrivit calculelor Federației Patronatelor din Turismul Românesc (FPTR) că potențialul maxim al pieței este de peste 26 de miliarde de lei (aproximativ 5,7 miliarde euro). Din această sumă, peste 6 miliarde de lei (aproximativ 1,3 miliarde de euro) ar proveni doar de la bugetari. „Sunt, bineînțeles, foarte multe puncte tari. În primul rând, turismul românesc primește un ajutor solicitat de ani buni. Tichetele de vacanță vor impulsiona dezvoltarea acestui sector al economiei. Faptul că voucherele vor înlocui primele de vacanță în sistemul bugetar reprezintă un mare câștig pentru toată lumea”, a precizat Dragoș Răducan, vicepreședintele FPTR.
Federația Patronatelor din Turismul Românesc a fost unul dintre susținătorii introducerii tichetelor de vacanță și a participat la negocieri încă din anul 2002.