GALERIE FOTO: Elevi premiați cu câte 400 de lei de Clubul Rotary

0
992


15 elevi de gimnaziu, care învață în școli și licee din Focșani și au note bune la învățătură, au fost premiați, ieri, de membrii clubului Rotary Varana Focșani. Fiecare elev a primit câte 400 de lei din partea Clubului Rotary, cu care au putut să-și cumpere ce vor din hypermarketul Carrefour. Evenimentul caritabil a fost organizat cu ocazia Zilei Copilului. 
Potrivit reprezentanților clubului Rotary Varana Focșani, elevii au fost identificați în urma discuțiilor purtate cu directorii școlilor gimnaziale și liceele care au clase V-VIII, din Focșani, criteriile de selecție fiind următoarele: medie generală peste 9.50, media la purtare 10.00, recomandare din partea dirigintelui/ directorului. De asemenesa, s-a luat în calcul și existența unor situații defavorizante, familii monoparentale, familii cu mulți copii sau cu venituri mici. „În acest fel, Clubul Rotary Varana înțelege să sprijine performanța și rezultatele foarte bune la învățătură ale unor copii care, în pofida dificultăților, au reușit să se mențină la standarde ridicate”, spun reprezentanții Rotary Focșani. 
Potrivit profesoarei Carmen Ion, copiii și-au cumpărat cărți, haine, încălțăminte, patine cu rotile, telefoane sau căști, fiind însoțiți de membri ai Clubului Rotary. „Fețele lor bucuroase au constituit un prilej de mare fericire pentru membrii clubului Rotary, care, la un moment dat, s-au trezit înconjurați de cei 15 copii dornici să ne spună ce și-a cumpărat fiecare. Însoțiți de câte un părinte sau bunic, elevii au mulțumit membrilor clubului și au plecat nerăbdători acasă, pentru a se bucura în tihnă de cumpărăturile făcute”, a precizat Carmen Ion.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here