GALERIE FOTO: Concursul „Cu viața mea apăr viața” și-a desemnat câștigătorii

0
625


13 echipe de la 12 unități de învățământ din județul Vrancea s-au aliniat la startul concursului cu tematică de protecție civilă „Cu viața mea apăr viața”, ce s-a desfășurat vineri, la Liceul cu Program Sportiv din Focșani. Concursul a constat într-o probă teoretică și două practice. Pentru început, elevii au demonstrat că și-au însușit cunoștințele referitoare la riscurile potențial generatoare de situații de urgență sau dezastre la care este expusă comunitatea din care fac parte și cunosc modul de acțiune în cazul iminenței producerii sau al apariției unei situații de urgență, prin completarea unui chestionar cu 30 de întrebări din domeniul protecției civile. În partea a doua a competiției au susținut două probe practice, prin care elevii au dovedit îndemânare și capacitate de a lucra în echipă: transportul asistat al unui accidentat așezat pe targă pe distanța de 50 m și deplasarea într-un raion cu obstacole, contaminat.
 La concurs au participat 7 echipe, la grupa de vârstă 10-15 ani, de la Liceul Teoretic „Duiliu Zamfirescu” Odobești, Liceul Pedagogic „Spiru Haret” Focșani, Åžcoala Gimnazială „Petrache Blându” Ciușlea, Åžcoala Gimnazială „Dumitru Pricop” Negrilești, Åžcoala Gimnazială „Alexandru Vlahuță” Gugești, Åžcoala Gimnazială Vulturu și Åžcoala Gimnazială Garoafa și 6 echipe la grupa 15-18 ani, de la Colegiul Tehnic „Ion Mincu” Focșani, Liceul Teoretic „Duiliu Zamfirescu” Odobești, Colegiul Tehnic „Edmond Nicolau” Focșani, Liceul cu Program Sportiv Focșani, Colegiul Tehnic „Gheorghe Asachi” Focșani și Colegiul Tehnic „Traian Vuia” Focșani.  Fiecare echipă participantă a fost formată din 4 elevi, 3 concurenți și o rezervă, și conducătorul echipei, acesta fiind cadru didactic. 
 Primele trei locuri au fost ocupate la nivel gimnazial de Åžcoala Gimnazială Vulturu, Åžcoala Gimnazială „Petrache Blându” Ciușlea, Åžcoala Gimnazială Garoafa,, iar Colegiul Tehnic „Edmond Nicolau” Focșani, Colegiul Tehnic „Gheorghe Asachi” Focșani și Liceul Teoretic „Duiliu Zamfirescu” Odobești la categoria liceu. 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here