GALERIE FOTO: LICEENI AMENDAŢI pentru că au tulburat ordinea și liniștea publică

25
4081


Mai mulți tineri au fost sancționați contravențional ieri, de polițiștii din cadrul Biroului Rutier Focșani deoarece circulau pe străzile municipiului pe trei sferturi ieșiți din mașini, iar șoferii claxonau fără motiv. Este vorba de elevi de clasele a XII-a, care odată cu teminarea liceului au găsit de cuviință să facă un tur al Focșaniului cu mașinile, îmbrăcați în robe. 
 Inițial, polițiștii de la Biroul Rutier Focșani i-au oprit în trafic și le-au spus, fără să le dea vreo sancțiune, că încalcă legea și că nu trebuie să aibă un astfel de comportament, care poate pune în pericol siguranța traficului rutier. După ce au dat de înțeles că au priceput ce li s-a comunicat, tinerii cu robe și-au continuat deplasarea. Când s-au îndepărtat de polițiști, ei au început din nou să claxoneze fără motiv, să iasă pe geamurile mașinilor și să țipe cât îi ținea gura, cel mai probabil de bucurie că au terminat liceul.  
A doua oară, polițiștii nu le-au mai trecut cu vederea comportamentul și au aplicat sancțiuni contravenționale. În prima parte a zilei au fost date patru sancțiuni contravenționale, după cum ne-a precizat comisarul Mădălin Ciolan, din cadrul Biroului Rutier Focșani. Verificările au continuat și după-amiază, ocazie cu care au mai fost sancționați contravențional alți cinci tineri. „Având în vedere că se apropie sfârșitul anului școlar, mai mulți tineri s-au deplasat cu autoturismele pe raza municipiului Focșani, claxonând fără motiv, iar unele dintre persoanele aflate în autoturisme erau ieșite în afara caroseriei autovehiculelor. În primă fază, lucrătorii de poliție rutieră i-au oprit în trafic, ocazie cu care i-au avertizat, spunându-le că trebuie să dea dovadă de un comportament adecvat, care să nu afecteze fluența traficului și siguranța circulației rutiere. Tinerii care au fost identificați ulterior încălcând legislația în vigoare au fost sancționați contravențional. Este vorba despre nouă persoane. Poliția Rutieră recomandă conducătorilor auto să respecte legislația rutieră, astfel încât să nu afecteze traficul rutier și nici să nu pună în pericol siguranța acestuia. Atragem atenția asupra faptului că persoanele care nu respectă legea vor fi sancționate”, a precizat comisarul Mădălin Ciolan. 
În fiecare an, cu puțin înainte de terminare anului școlar, absolvenții obișnuiesc să iasă cu mașinile la plimbare pe străzile Focșaniului. Printre cei care ieri au urlat de bucurie, la propriu, sunt și elevii Colegiului Economic „Mihail Kogălniceanu”. Directoarea unității de învățământ, Cristina Gheorghiță, ne-a spus că elevii au avut acordul poliției pentru manifestarea de ieri, dar pentru jumătate de oră, nu pentru jumătate de zi. „Au cerut avizul poliției pentru a se deplasa cu mașinile prin oraș pe un traseu stabilit și pentru o jumătate de oră, aviz pe care l-au și primit. Elevii, în loc de jumătate de oră, s-au plimbat cu mașinile jumătate de zi. Copiii nu mai riscă nimic pe linie de învățământ, dar riscă amenzi pentru încălcarea normelor rutiere”, a precizat profesoara. 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here