Începe evaluarea națională a elevilor de clasa a IV-a

1
825


3.471 de elevi de clasa a IV-a, din întreg județul, susțin, începând de astăzi, testele de Evaluare Națională. Prima probă va fi astăzi, la limba și literatura română, care va dura 60 de minute, iar mâine vor susține proba la matematică. Ora la care începe testarea este stabilită de fiecare școală în parte. 
Inspectorii școlari și directorii celor 63 de școli desemnate centre de comunicare vor fi nevoiți să înceapă ziua foarte devreme, pentru că subiectele vor trebui descărcate la ora 4.45 dimineața. Aceste evaluări naționale pentru clasele mici vor fi susținute și de elevii cu cerințe specile, dar numai la solicitarea în scris a părinților. Subiectele vor fi adaptate după structura celor de la Ministerul Educației. „Faptul că fiecare cadru implicat în acest examen va semna un acord de confidențialitate, cu siguranță că nimeni nu își va permite să transmită subiectele celor care vor susține examenul mai după-amiază. Miza nu este de erarhizare, de premiere, de ocuparea unui loc, așadar nu cred că vor exista incidente. Le doresc copiilor mult succes și să nu aibă emoții nici ei, nici părinții, deoarece subiectele sunt ușoare”, a spus Aurora Lefter, inspector pentru învățământ special. 
Următorii elevi care vor susține evaluări vor fi cei de clasa a II-a, urmați de cei de clasa a VI-a. Pentru elevii de clasa a II-a, evaluarea națională este pe 2 iunie cu proba de scris și citit la limba română, iar pe 4 iunie ei vor susține proba la matematică. Elevii de clasa a VI-a vor susține pe 5 iunie proba de comunicare, iar pe 6 iunie proba de Matematică.  
În cazul elevilor de clasa a II-a, testările vizează evaluarea competențelor de scris-citit în limba română și evaluarea la matematică, iar testul va dura 25 de minute. Pentru cei de clasa a IV-a, testările vizează evaluarea competențelor de înțelegere a textului scris în limba română, evaluarea competențelor la matematică, iar cei care aparțin minorităților naționale vor susține o testare și la limba maternă. La clasa a IV-a și a VI-a, evaluarea va dura câte 60 de minute pentru fiecare test. 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here