Ediția: Miercuri 15 ianuarie 2025 Nr. 6793
Ediția: Miercuri 15 ianuarie 2025 Nr. 6793

GALERIE FOTO:Rețetă veche din Banat: Supă de ceai


Ingrediente: 
1/2 l lapte sau smântână
un cub de zahăr și esență sau zahăr vanilat
6-7 linguri mici cu frunze de ceai
3-4 ouă
făină Gold Maya pentru servire
Mod de preparare:
Într-o jumătate de litru de lapte ori de smântână se pun 6 – 7 linguri mici cu frunze de ceai, un cub de zahăr și niște vanilie și se lasă la fiert. Apoi se amestecă bine cu puțin lapte cald trei-patru gălbenușe de ouă, se toarnă în lapte/ smântână și se strecoară totul printr-o sită deasă pentru a reține frunzele de ceai. Dacă se folosește smântână la prepararea supei, se pune totul la fiert cu grijă ca să nu se topească smântâna. Pentru a putea strecura supa mai ușor, se folosesc fruze de ceai intregi sau tăiate în bucăți mai mari în loc de ceai la pliculețe.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

You cannot copy content of this page

× Ai o stire interesanta?