Ediția: Joi 26 Decembrie 2024. Nr 6785
Ediția: Joi 26 Decembrie 2024. Nr 6785

Reţetă din Ardeal: Pături


Ingrediente:
    Făină de mălai Gold Maya,1
    Cârnați de casă,
    brânză de oaie frământată cu sare,
    untură – pentru prăjit
    lapte acru (iaurt) de oaie – pentru servire
Mod de preparare
Se face o mămăligă tare din făină Gold Maya. Se prăjește cârnatul în untura de porc. Se frământă brânza sau se dă pe răzătoare. Se pune un strat de mămăligă, un strat de brânză, presărată, un strat de rondele de cârnați prăjiți după care iar un rând de mămăligă, brânză și cârnați, în funcție de câte „paturi” va avea produsul final.
Mod de servire
Se servește cu iaurt de oaie sau de vacă, acrișor.
Secretul bucatarului
Pentru un plus de savoare, „Păturile” se „pregătesc” într-un vas de yena sau un castron care se pune câteva minute la cuptor pentru ca brânza să se topească. Suplimentar, în fiecare strat se adaugă cartofi prăjiți și se toarnă cu lingura untura.
 

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

You cannot copy content of this page

× Ai o stire interesanta?