Ediția: Miercuri 15 ianuarie 2025 Nr. 6793
Ediția: Miercuri 15 ianuarie 2025 Nr. 6793

GALERIE FOTO:Reţete moldoveneşti: Borș de fasole albă


 
Ingrediente: 
fasole albă uscată 0,600 kg 
morcovi și albitură 0,350 kg 
ceapă 0,300 kg 
țelină 0,150 kg 
usturoi 0,025 kg 
cimbru 1 fir 
borș 1,500 litru 
leuștean       
pătrunjel verde        
ulei Arpis 0,100 litru 
sare      
Mod de preparare: 
După ce fasolea s-a ales și s-a spălat în mai multe ape, se pune la fiert în apă rece. Când fasolea este pe jumătate fiartă i se adaugă zarzavatul, curățat, spălat și tăiat subțire, ceapa tăiată mărunt, usturoiul și cimbrul. După ce fasolea a fiert, se adaugă borșul care a fost fiert separat. Se potrivește de sare și se lasă să mai fiarbă circa 5 minute. Se ia de pe foc și i se adaugă verdeața și leușteanul, spălate și tocate mărunt, precum și uleiul încălzit. Când se servește se mai adaugă verdeață tocată mărunt. 

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

You cannot copy content of this page

× Ai o stire interesanta?