Medicii de familie discută online cu părinții despre vaccinare

0
680


Medicii de familie lansează o provocare tuturor părinților din România oferindu-le posibilitatea să discute online pe platforma EduMedical.ro cu specialiști în vaccinologie, în cadrul Săptămânii Internaționale a Vaccinării, organizată la nivel național de Societatea Națională de Medicină Familiei (SNMF), la inițiativa Organizației Mondiale a Sănătății (OMS). 
Potrivit unui comunicat de presă al SNMF remis vineri, medicii discută cu pacienții despre vaccinare, dezbat cele mai importante informații, analizează temerile majore ale părinților în vaccinarea copiilor tocmai pentru ca părinții să fie înarmați cu informații pertinente și sigure despre vaccinare. 
În cadrul discuției online pe platforma www.edumedical.ro (un portal dezvoltat sub egida SNMF), pot fi abordate toate temele de interes major care au ridicat în trecut întrebări despre vaccinare pentru ca părinții să primească răspunsurile de care au nevoie de la specialiști la nivel național în vaccinologie. 
‘Vaccinarea salvează milioane de vieți în fiecare an. Vaccinarea nu este un moft. Este o responsabilitate și un drept al fiecăruia dintre noi. De aceea ne informăm pacienții despre adevărurile legate de vaccinare’, a declarat președintele SNMF, dr. Rodica Tănăsescu, citată în comunicat. ‘Noi, medicii de familie, vrem să combatem lipsa de informare și să le spunem oamenilor că au la îndemână o metodă sigură, cu care pot preveni boala și care le permite să se bucure de fiecare zi, fără emoții, chinuri și complicații. Responsabilitatea aparține însă, în mare măsură, și părinților, deoarece ei decid viitorul copiilor lor și trebuie să-și cântărească în mod responsabil deciziile’, subliniază la rândul său dr. Sandra Alexiu, vicepreședinte SNMF. 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here