Un inspector de la CSM, ÎN CONTROL la Tribunalul Vrancea

0
1105


Un inspector de la Inspecția Judiciară din cadrul Consiliului Superior al Magistraturii (CSM) a ajuns ieri dimineață la Tribunalul Vrancea. Acesta face verificări în legătură cu o reclamație formulată de o persoană cu privire la activitatea unui complet de judecată. 
Potrivit unor surse, verificările fac referire la judecarea unui dosar civil și la o cerere de recuzare a completului de judecată formulată de cel care a  făcut și plângerea la Inspecția Judiciară, care nu a fost luată în considerare de magistrați.
Reprezentanții Inspecției Judiciare ne-au declarat că, în acest moment, datele referitoare la verificările care au loc la Tribunalul Vrancea sunt confidențiale, potrivit legii. În momentul în care raportul de control va fi finalizat și în cazul în care se va impune o masură disciplinară, vor putea fi făcute publice informații, după ce plenul CSM va da publicității raportul.
„Potrivit art. 73 alin. 3 din Legea 317/2004 privind Consiliul Superior al Magistraturii, republicată în Monitorul Oficial 628/1 septembrie 2012, partea I „actele, documentele sau orice alte informații care se află pe rolul Inspecției Judiciare au caracter confidențial, cu excepția celor care constituie, potrivit legii, informații de interes public”, se arată în răspunsul transmis de Tamara Manea, purtătorul de cuvânt al Inspecției Judiciare.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here