Elevii de clasa a VIII-a, vaccinați împotriva difteriei și tetanosului

0
805


Medicii de familie din mediul rural au început vaccinarea elevilor de clasa a VIII-a. Aceștia sunt imunizați cu vaccinul împotriva difteriei și tetanosului.
Reprezentanții Direcției de Sănătate Vrancea ne-au precizat că, momentan, sunt vaccinați doar elevii din mediul rural, deoarece au fost primite doar 2.000 de doze, urmând ca în perioada următoare, când vor fi primite și celelalte doze de vaccin, să fie imunizați și elevii de clasa a VIII-a din mediul urban. Această acțiune face parte din ultima campanie de vaccinare din acest an școlar.
În total, în acest an școlar, au fost patru campanii de vaccinare școlară, după cum urmează: în luna octombrie 2013 elevii din clasa I au fost vaccinați împotriva rubeolei, rujeolei și oreionului; în luna noiembrie a anului trecut au fost vaccinați elevii de clasa a IX-a și a X-a, restanțieri la vaccinarea diftero-tetanică, pentru ca în luna decembrie 2013 să fie vaccinați elevii din clasele pregătitoare și clasele a II-a cu vaccinul antipoliomielitic.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here