Ediția: Joi 26 Decembrie 2024. Nr 6785
Ediția: Joi 26 Decembrie 2024. Nr 6785

Acțiune de vaccinare a copiilor din Mărășești


Copiii din Mărășești care nu au efectuate vaccinările obligatorii din cadrul Programului Național de Imunizări, vor fi vaccinați săptămâna viitoare, de o echipă de medici din cadrul Direcției de Sănătate Publică (DSP) Vrancea. Medicul epidemiolog Janina Lazăr, din cadrul DSP Vrancea, spune că va merge alături de medicii de familie din poartă în poartă pentru a imuniza copiii. „Am ales Mărășeștiul pentru că acolo este cea mai mică rată de vaccinare din județul nostru. Asta deoarece fie părinții au refuzat imunizarea, fie nu s-au prezentat la cabinet. Vom merge, cel mai probabil, din poartă în poartă, cu medicii de familie din zonă. Se vor face vaccinări împotriva hepatitei B, difteriei și tetanosului, antipoliomielitei, împotriva infecțiilor cu haemophilus influenzae B”, a spus epidemiologul Janina Lazăr.
Această acțiune face parte din cadrul evenimentului „Săptămâna Europeană a Vaccinării”, a cărei temă este „Vaccinare pentru viață”. Scopul campaniei este creșterea acoperirii vaccinale prin creșterea gradului de conștientizare a populației în privința importanței vaccinării. „În perioada 22-26 aprilie, în Vrancea, sub sloganul «Prevenire. Protecție. Imunizare» se vor derula activități de informare și implicare a publicului țintă și de abordare a provocărilor legate de vaccinare. Activitățile se vor concentra asupra tuturor grupelor de vârstă, reamintindu-le părinților să-și vaccineze copiii, dar, de asemenea, se va pune accent și pe menținerea protecției personale față de bolile care pot fi prevenite pe tot parcursul vieții”, a spus medicul Carmen Èšurcanu, din cadrul DSP Vrancea.
În ceea ce privește rata de vaccinare a sugarilor în județul nostru, statistica este următoarea: vaccinarea împotriva Hepatitei B și tuberculozei, care se efectuează în maternități, -100%; la bebelușii de 2 luni și 6 luni, când se administrează vaccinurile împotriva antidifteriei, antitetanos, anti-tuse convulsivă, antipoliomielită, anti-haemophilus influenzae B, antihepatită B, anti-haemophilus influenzae B – 81%; la bebelușii de 12 luni, când se administrează vaccinurile antidifterie, antitetanos, anti-tuse convulsivă, antipoliomielită, anti-haemophilus influenzae B și vaccinurile antirujeolă, antirubeolă, antioreion – 78%.
Medicii au mai precizat că datorită vaccinării pot fi prevenite o multitudine de boli, unele dintre ele foarte grave. Acestea sunt: rujeola, rubeola, oreionul, poliomielita, difteria, tusea convulsivă, tetanosul, rabia ș.a.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

You cannot copy content of this page

× Ai o stire interesanta?