Ingrediente (pentru 50 de porții):
Crap fără cap 7,500 kg
Ceapă 1,000 kg
Bulion 1,000 kg
Ardei verde 0,250 kg
Costiță afumată sau slanină afumată 0,500 kg
Smântână 1,250 kg
Ulei Arpis 1,000 litru
Boia dulce 0,050 kg
Cartofi 7,500 kg
Roșii 2,000 kg
Sare 0,150 kg
Mod de preparare :
Peștele se curăță, se spală, se taie în porții și i se dă sare. Cartofii, ceapa și ardeiul verde se curăță, se spală și apoi se taie în felii subțiri. Costița sau slănina afumată se taie, de asemenea, în felii. Se pun toate într-un vas și peste ele se toarnă bulionul și boiaua, după care se amestecă bine. Din această compoziție se așează jumătate într-o tavă, se pune ulei peste ea, iar apoi se așează bucățile de pește. Peste porțiile de pește se asează cealaltă jumătate de compoziție. Se dă un praf de sare și apoi se pun roșiile tăiate felii mai mari și smântâna. Tava se bagă la cuptor, la foc moale și se lasă până când preparatul este gata.
http://traditiiculinareromanesti.wordpress.com/