GALERIE FOTO: Pictorița focșăneană Elena Bîrhală expune la București

0
987


Artiștii vrânceni valoroși trec granița județului și își expun lucrările de artă în capitala țării. Este și cazul artistei focșănene Elena Bîrhală Pascu, care își va expune tablourile la București, în preajma sfintelor sărbători de Florii și de Paști. Vernisajul expoziției de pictură „Primăvara sufletului” va avea loc vineri, 11 aprilie, de la ora 18.00, la sediul Centrului Cultural pentru UNESCO „Nicolae Bălcescu”, de pe strada 11 Iunie nr. 41, sector 4, București. Evenimentul este organizat de Asociația Culturală ARTAR, în colaborare cu Centrul Cultural pentru UNESCO „Nicolae Bălcescu” și Primăria Sectorului 4 București. Organizatorii vă invită să primiți primăvara în suflet admirând florile transpuse cu măiestrie pe pânză de artista Elena Bîrhală Pascu. Tablourile vor fi expuse în perioada 11 – 25 aprilie, în frumoasa clădire în stil neoromânesc în care se află sediul Centrului Cultural pentru UNESCO.
    În deschiderea expoziției vor vorbi criticul de artă Roxana Bărbulescu și dr. prof Mihaela Palade, de la Facultatea de Teologie Ortodoxă „Justinian Patriarhul”. „Lucrările Elenei Bîrhală Pascu emană din prima clipă veselie. Gama cromatică diversă, culorile calde, pline de lumină, umplu de vibrație spațiul tablourilor„, spune criticul de artă Roxana Bărbulescu.
    Focșăneanca Elena Bîrhală Pascu este membră a Filialei Vrancea a Uniunii Artiștilor Plastici din România, dar a fost și cadru didactic la Liceul de Arte Plastice „Gh. Tattarescu” din Focșani. Începând din anul 1974 a avut expoziții personale la galeriile de artă din Focșani, Brașov, Târgoviște, Adjud, dar a participat și la expoziții de grup. O parte dintre tablourile sale au fost achiziționate și sunt cuprinse în colecții muzeale și particulare din țară și străinătate, în țări precum Italia, Elveția, Canada, S.U.A.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here