GALERIE FOTO: Reţetă dobrogeană: Scordolea cu peşte sărat

0
1027


Ingrediente:
un pește sărat de 1kg
1 și ½ kg de cartofi;
1 căpățână de usturoi pisat pasta;
1/2 cană de ulei (puneți pune și mai puțin)

Modul de preparare:
Peștele se pune în apă călduță ca să se desăreze bine. Dacă e nevoie se schimbă apa. Se pune la fiert, se scoate și, dupa ce s-a răcit, se dezosează cu atenție. Se fierb cartofii curățați de coajă în zeama în care a fiert peștele, se scurg de zeamă, se lasă să se răcească și se zdrobesc ca la piure, se bat cu ulei ca la maioneză, usturoi pisat și sare, dacă mai e nevoie. Se așază pe un platou un strat de piure, se presară peștele dezosat și se acoperă cu restul de piure. Se nivelează frumos cu un cuțit. Se așază de jur împrejur măsline întregi sau felii. Dacă faceți mai mult, se pot aranja mai multe straturi de cartofi și pește. Se mănâncă rece de la frigider, dar e bun și călduț.

                                                                        http://traditiiculinareromanesti.wordpress.com

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here