Ediția: Luni 24 februarie 2025 Nr. 6821
Ediția: Luni 24 februarie 2025 Nr. 6821

Reţete delicioase pentru pofticioşi Plachie ca în Delta Dunării


Ingrediente:  
crap (sau alt pește) fără cap 1,400 kg
ceapă 1,500 kg
ulei Arpis 0,100 kg
pastă de tomate 0,100 kg
boia de ardei 
vin alb sec 0,100 l
usturoi    
piper măcinat  
foi de dafin   
roșii prospete 
pătrunjel verde  
sare
 

Mod de preparare:
Crapul se curăță, se spală și se porționează în 10 bucăți și se prăjește. Ceapa se curăță, se spală, se taie solzi. Usturoiul se curăță, se spală și se taie mărunt. Roșiile se spală, se opăresc, se decojesc și se taie cuburi. Pătrunjelul verde se curăță, se spală și se taie mărunt, pasta de tomate se diluează în 100 ml apă. Ceapa se călește în apă. Se adaugă roșiile cuburi. După ce s-au înăbușit se adaugă pastă de tomate, boia, piper, foi de dafin, usturoi, apă fiartă 1 l și sare. Se fierbe sosul 10-15 minute și se adaugă bucățile de pește care se vor acoperi cu legumele fierte și se introduce tava în cuptor 20 min, la temperatură moderată. Spre sfârșitul fierberii se adaugă vin și se sărează după gust. Se servește cu pătrunjel verde deasupra și mămăliguță.

                                                                                        traditiiculinareromanesti.wordpress.com

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

You cannot copy content of this page

× Ai o stire interesanta?