Ingrediente:
crap (sau alt pește) fără cap 1,400 kg
ceapă 1,500 kg
ulei Arpis 0,100 kg
pastă de tomate 0,100 kg
boia de ardei
vin alb sec 0,100 l
usturoi
piper măcinat
foi de dafin
roșii prospete
pătrunjel verde
sare
Mod de preparare:
Crapul se curăță, se spală și se porționează în 10 bucăți și se prăjește. Ceapa se curăță, se spală, se taie solzi. Usturoiul se curăță, se spală și se taie mărunt. Roșiile se spală, se opăresc, se decojesc și se taie cuburi. Pătrunjelul verde se curăță, se spală și se taie mărunt, pasta de tomate se diluează în 100 ml apă. Ceapa se călește în apă. Se adaugă roșiile cuburi. După ce s-au înăbușit se adaugă pastă de tomate, boia, piper, foi de dafin, usturoi, apă fiartă 1 l și sare. Se fierbe sosul 10-15 minute și se adaugă bucățile de pește care se vor acoperi cu legumele fierte și se introduce tava în cuptor 20 min, la temperatură moderată. Spre sfârșitul fierberii se adaugă vin și se sărează după gust. Se servește cu pătrunjel verde deasupra și mămăliguță.
traditiiculinareromanesti.wordpress.com