Ingrediente:
250 g. nopales (cactus)
50 g. ceapa rosie
30 g. coriandru verde
100 g. rosii
50 g. porumb dulce
ulei Arpis de măsline sau de porumb
1 lime
Mod de preparare:
Înainte de a fi preparat, nopales-ul (o specie de cactus comestibil) trebuie trecut printr-un jet de apă rece pentru a înlătura excesul de suc în care a stat la marinat, apoi se taie felii de aproximativ 1.5 cm (sau poate fi tocat cubulețe, după preferință). Ceapa se toacă mărunt, dar îndeajuns de mare încât să se distingă culoarea roșie a cepei; la fel se procedează și cu roșiile. Spre final se adaugă și boabele de porumb dulce, fiert. La sfârșit se asezonează cu sare, piper, un strop de ulei de măsline sau de porumb Arpis și cu 1/2 legătură de coriandru proaspăt (un ingredient nelipsit din bucătăria mexicană).
Imagini VIDEO pe http://youtu.be/5aPa4w4uMhs
http://traditiiculinareromanesti.wordpress.com/