Ediția: Joi 2 Ianuarie 2025 Nr. 6787
Ediția: Joi 2 Ianuarie 2025 Nr. 6787

Două LUPOAICE orfane sunt în carantină la Crângul Petreşti


   Crângul Petrești „găzduiește” pentru o perioadă limitată de timp două lupoaice surori, rămase orfane după ce mama lor a fost împușcată. Ele au fost aduse tocmai de la Bistrița Năsăud, unde, la solicitarea Agenției pentru Protecția Mediului, reprezentanți ai organizației Asociația pentru Conservarea Diversității Biologice (ACDB) au mers la începutul acestei luni. Aceștia au ajuns în comunele Nușeni și Uriu, „pentru a prelua două femele de lup cenușiu (Canis lupus) de la două persoane care le-au crescut în gospodăria casei de când erau pui”, după cum se arată într-o postare pe site-ul www.biodiversitate.ro. Conform aceleiași surse, „femelele de lup au în jur de 10 luni, sunt dezvoltate corect și nu prezintă urme de malnutriție sau răni, foștii deținători susținând că lupii au beneficiat de un tratament foarte bun”.
    Cele două femele au fost aduse la Centrul Zonal de Îngrijire și Tratament pentru Animalele Sălbatice (CZITAS) al ACDB din Crângul Petrești și se află în prezent în carantină, urmând ca în perioda imediat următoare să fie mutate împreună. Reprezentanții ACDB spun că în viitorul apropiat, lupoaicele vor fi eliberate într-un țarc de 3500 mp în pădure, împrejmuit cu gard electric și gard de siguranță. „Scopul ACDB este acela de a reabilita cei doi lupi pentru a îi putea elibera în mediul lor natural. Pentru acest lucru este nevoie de un program special de recuperare în care contactul cu oamenii este minim, motiv pentru care accesul în centru va fi limitat doar la personalul responsabil cu reabilitarea animalelor”, se mai arată în postarea menționată.

    Site-ul www.biodiversitate.ro precizează că „înființat în anul 2007 de către ACDB, cu ajutorul unui proiect Phare, Centrul Zonal de Îngrijire și Tratament pentru Animale Sălbatice (CZITAS) este astăzi singurul centru autorizat care se adresează animalelor sălbatice aflate în dificultate, dotat cu echipă mobilă de intervenții în teren, cuști și țarcuri pentru animalele care au nevoie de tratamente prelungite”.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

You cannot copy content of this page

× Ai o stire interesanta?