VIDEO și GALERIE FOTO: Şoferul unui Audi, urmărit de poliţişti şi oprit CU FOCURI DE ARMĂ

23
10283


    Un tȃnăr șofer a făcut circ aseară, prin municipiul Focșani, cu polițiștii de la Rutier. Aceștia au vrut să-l oprească în trafic, dar șoferul care se afla la volanul unui Audi S6 și-a continuat deplasarea. A fost urmărit pȃnă la ieșirea din Focșani către Vȃnători, timp în care ar fi încercat să lovească mașina poliției de două ori, iar agenții spun că acțiunile lui au fost intenționate. Polițiștii au tras două focuri de armă în plan vertical, dar șoferul tot nu a oprit. Ajuns la ieșirea din Focșani către Vȃnători, a vrut să intre cu mașina în curtea unui imobil și de aici a vrut să fugă. Văzȃnd că este urmărit, s-a baricadat în autoturism iar după cȃteva zeci de minute, polițiștii au spart geamul mașinii și l-au scos pe tȃnăr. A fost încătușat și dus la spital pentru probe de sȃnge, dar a refuzat. Apoi a ajuns la poliție pentru audieri. Potrivit unor surse oficiale, el a declarat verbal că a băut bere și vin. Aceleași surse spun că tȃnărul nu este la prima abatere, el avȃnd și permisul anulat.

    A fugit de polițiști și a încercat să le lovească mașina de două ori. Asta a făcut aseară, un tȃnăr din Focșani. Agenții de circulație au tras și focuri de armă pentru a-l oprit pe șoferul de 26 de ani. După ce a oprit autoturismul, un Audi S6, pe drumul care duce spre Vȃnători, Cătălin C. nu a vrut nici în ruptul capului să coboare. În cele din urmă, după insistențele oamenilor legii și ale surorii lui, care a ajuns la fața locului, politiștii au spart geamul mașinii ca să-l poată scoate pe șofer din autoturism.
    Totul a început în jurul orei 19.30, atunci cȃnd polițiștii au fost informați cu privire la faptul că un tȃnăr care a conumat alcool la un bar de pe strada Cȃmpului, din Focșani, vrea să se urce la volan, lucru pe care l-a și făcut. În urma sesizării, oamenii legii, care se aflau în exercitarea atribuțiilor de serviciu, au încercat să-l oprească pe șofer, pe strada Anghel Saligny, dar acesta nu a vrut să se supună nici în ruptul capului. Anchetatorii ne-au spus că el și-a continuat deplasarea pe strada 1 Decembrie și pe strada Bucegi, iar pe strada Cuza Vodă ar fi încercat să lovească întenționat mașina de poliție, care îl urmărea. A continuat să fugă cu poliția pe urmele lui, iar în zona Spitalului Județean a fost așteptat de un alt echipaj. Nici asta nu l-a impresionat și a vrut din nou să dea cu mașina peste echipajul poliției care trecuse în fața sa. Pentru că nu vroia să oprească, un agent de poliție a scos pistolul din toc și a tras focuri în plan vertical.

Polițiștii au spart geamul și l-au scos pe șofer din mașină

    Cătălin C. și-a continuat deplasarea, iar la ieșirea din Focșani spre Vȃnători a vrut să intre cu mașina în curtea unui imobil și să fugă. A văzut că poliția este pe urmele lui, moment în care s-a baricadat în autoturism și nu a vrut nici în ruptul capului să iasă. Zeci de minute s-au chinut polițiștii să-l determine să coboare, dar nu a vrut.
    Nu doar oamenii legii au insistat să coboare ci și sora sa, care a fost luată de acasă și adusă la fața locului, în speranța că ea va reuși să-l convingă. „A fost plecat și acum s-a întors. Eu am fost la serviciu și abia ce am ajuns acasă și mȃncasem. Eram în pijamale cȃnd m-am trezit cu poliția la ușă”, le spunea plȃngȃnd sora tȃnărului, polițiștilor. Aceasta a încercat să-și convingă fratele să deschidă ușa mașinii și să coboare, dar el nu a vrut sub nicio formă și a continuat să stea ascuns pe bancheta din spate a autoturismului. În cele din urmă, polițiștii au spart un geam și l-au scos pe tȃnăr din mașina, care nici nu i-ar aparține, după cum ne-au spus oamenii legii. L-au încătușat și l-au dus la spital pentru probe , dar a refuzat să-i fie recoltat sȃnge în vederea stabilirii alcoolemiei. De asemenea, nu s-a lăsat testat nici cu aparatul alcooltest.
    Poliția a întocmit un dosar penal în acest caz și continuă ancheta. „La data de 3 martie a.c., ora 19.30,  polițiștii focșăneni au încercat să oprească pe strada 1 Decembrie 1918 din localitate un autoturism marca Audi, avȃnd semnalele acustice și luminoase ale autospecialei din dotare în funcțiune. Conducătorul auto nu s-a supus măsurilor și a continuat deplasarea, avariind intenționat autospeciala de poliție. Autoturismul marca Audi a virat la stȃnga pe strada Cuza Vodă, iar în dreptul liceului Al. I. Cuza traficul a fost blocat din sens opus de un alt echipaj de poliție. Conducătorul auto și-a continuat deplasarea, nu s-a supus somațiilor legale și a lovit din nou intenționat autospeciala de poliție pentru a-și asigura scăparea. Autoturismul în cauză a fost urmărit pe o distanță de aproximativ 2 km, iar la ieșire din municipiul Focșani spre comuna Vânători a încercat să pătrundă în curtea unui imobil care nu era prevăzut cu gard și s-a oprit. Conducătorul auto a închis autoturismul în timp ce se afla în interiorul acestuia refuzând să se supună somațiilor polițiștilor. După examinarea autoturismului, conducătorul auto a fost scos prin spargerea geamului lateral, a fost imobilizat și deoarece prezenta halenă alcoolică a fost condus la o unitate medicală pentru a i se recolta probe biologice. Cu acestă ocazie s-a stabilit faptul că se numește C. Cătălin, de 26 ani, din municipiul Focșani, acesta refuzând testarea și recoltarea de probe biologice în vederea stabilirii alcoolemiei. Pe durata urmăririi, polițiștii au efectuat două focuri de armă, conducătorul auto nefiind vătămat”.
    Aseară, în jurul orei 22.30, polițiștii luau în calcul și varianta reținerii șoferului.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here