Ediția: Miercuri 15 ianuarie 2025 Nr. 6793
Ediția: Miercuri 15 ianuarie 2025 Nr. 6793

Cercetătorii au descoperit că ochii au miros


    Oamenii pot percepe în mod diferit mirosul alimentelor și chiar al unor obiecte, în cazul în care acestea sunt asociate cu unele cuvinte ce au conotații pozitive sau negative din punct de vedere olfactiv, au descoperit savanții canadieni, printre care se află și Simona Mănescu, originară din România. Potrivit dailymail.co.uk, cercetătoarea de origine română Simona Mănescu și Johannes Frasnelli au recrutat 50 de participanți care au fost rugați să miroasă ulei esențial de pin, geraniol, chimion, precum și brânză parmezan.
    Participanții la studiu au caracterizat cele patru lucruri mirosite cu conotații pozitive când acestea au fost însoțite de etichetări pozitive. Aceleași mirosuri au fost considerate neplăcute și necomestibile când au fost asociate cu etichetări negative. „Acest lucru ne arată că percepția pe care o avem despre mirosuri nu este obiectivă, ci este afectată de interpretarea cognitivă ce intervine atunci când cineva se uită la o etichetă”, a spus Simona Mănescu.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

You cannot copy content of this page

× Ai o stire interesanta?