Dezvoltarea Uniunii Europene va însemna, pentru următorii 7 ani, investiția în capitalul uman, a afirmat ministrul Educației Naționale, Remus Pricopie, cu prilejul primei reuniuni a directorilor de agenții naționale care implementează noul program al Uniunii Europene Erasmus+. „Ministrul a arătat că etapele de dezvoltare a statelor din Uniunea Europeană au vizat economia, sistemele sociale, valorile comune, iar pentru următorii 7 ani spațiului comunitar va pune accentul pe investiția în capitalul uman”, precizează un comunicat de presă al Ministerului Educației Naționale remis vineri.
La rândul său, ministrul delegat Mihnea Costoiu a spus că, pentru viitorul programului Erasmus+, este esențială implicarea, alături de beneficiari, a companiilor private și stimularea apropierii între proiectele din educație și cele din cercetare.
Ministrul Educației Naționale, Remus Pricopie, și ministrul delegat pentru Învățământ Superior, Cercetare Științifică și Dezvoltare Tehnologică, Mihnea Costoiu, au participat, joi, la prima reuniune a directorilor de agenții naționale care implementează noul program al Uniunii Europene Erasmus+. Evenimentul s-a desfășurat în zilele de 6 și 7 februarie, la București, în prezența directorului în cadrul Comisiei Europene și coordonator al programului Erasmus+ Antonio Silva Mendes.
La reuniunea organizată de Agenția Națională pentru Programe Comunitare în Domeniul Educației și Formării Profesionale (ANPCDEFP) au participat 73 de directori din statele membre ale UE, precum și din Norvegia, Islanda, Lichtenstein, Turcia și Elveția.
Programul Erasmus+ a fost lansat la sfârșitul lunii decembrie și integrează generația anterioară de programe europene Comenius, Erasmus, Grundtvig, Leonardo da Vinci, Erasmus Mundus și Tineret în acțiune, continuând liniile de finanțare ale acestora. Pentru anul 2014, România beneficiază de 40 de milioane de euro în cadrul programului Erasmus+.