Poliția Rutieră verifică mașinile înmatriculate în străinătate. Acțiunea a început săptămâna trecută și continuă și săptămâna aceasta. Odată cu verificarea mașinilor înmatriculate în Bulgaria, Anglia, Olanda ori alte state, oamenii legii întocmesc și o statistică a mașinilor străine care circulă pe șosele județului. Oamenii legii spun că fac acest lucru pentru ca în cazul unui accident cu fugă de la locul faptei, să le fie mai ușor să identifice mașina și conducătorul auto. „Și în anii anteriori au fost întocmite astfel de situații și vom întocmi și acum. Scopul este acela de a avea o situație în cazul producerii unor accidente cu părăsirea locului faptei în care ar putea fi implicate persoanele care conduc mașini înmatriculate în străinătate. Verificările pe această line au început săptămâna trecută și sunt continuate și săptămâna aceasta”, a precizat comisarul șef Viorel Gheorghe, șeful Serviciului Poliției Rutiere Vrancea.
Polițiștii ne-au spus că săptămâan trecută au fost verificate 60 de mașini înmatriculate în alte state, iar în unele dintre cazuri au fost găsite nereguli, motiv pentru care au fost aplicate 36 de sancțiuni contravenționale, în cuantum de 4.825 lei. Oamenii legii i-au reținut unui șofer certificatul de înmatriculare a mașinii pentru că nu avea RCA.
Pietonii, în atenția polițiștilor
Și pietonii sunt în atenția polițiștilor. Marți și miercuri, oamenii legii au desfășurat acțiuni pentru disciplinarea acestora. Anul trecut, cele mai multe accidente de circulație soldate cu pierderi de vieți omenești au avut drept cauză imprudența pietonilor. Analiza polițiștilor de la Rutieră arată că în 2013, pe raza județului Vrancea, ca urmare a imprudenței pietonilor s-au produs 51 de accidente grave. În urma acestora au murit 16 oameni, iar 36 au suferit răni grave. Pentru ca imprudența pietonilor să nu mai fie principala cauză care stă la baza unor tragedii, oamenii legii încearcă să-i determine pe aceștia să respecte regulile de circulație.
Acțiunile de marți și miercuri s-au desfășurat pe raza întregului județ, iar persoanele care au fost văzute traversând străzile prin locuri nepermise au fost amendate. Comisarul șef Viorel Gheorghe ne-a spus că zilele în care s-au produs cele mai multe accidente de circulație în care au fost implicați pietoni au fost miercuri și vineri, în intervalul orar 17.00-21.00. Tocmai de aceea se și acționează în aceste zile și în intervalul orar menționat. Asta nu înseamnă că nu se acționează și în afara lui.
Polițiștii le reamintesc pietonilor că traversarea drumului public se face numai prin locurile marcate ori/și semnalizate cu indicatoare, iar în localitățile în care acestea lipsesc, pe la colțul străzii, după ce s-au asigurat că o pot face în siguranță. De asemenea, pietonilor li se recomandă să folosească cu precădere zonele fără trafic intens. O altă recomandare este aceea de a nu traversa prin fața sau spatele autovehiculelor staționate pe marginea drumurilor.
Nu traversați strada în fugă! Polițiștii spun că astfel nu veți oferi conducătorului auto posibilitatea să reducă viteza autovehicului pentru a vă da prioritate. Fiți precauți când traversați strada pe timpul nopții sau în condiții de vreme nefavorabilă (ceață, ploaie sau ninsoare), căci din cauza vizibilității reduse sau a carosabilului alunecos șoferii vă pot observa prea târziu.