Portarul Cristina Enache, îngerul păzitor al U Jolidon Cluj

2
1549


    Unul din cele mai bune produse ale handbalului feminin vrâncean din ultima perioadă, portarul Cristina Enache s-a transferat la o echipă de top din românia, Jolidon Cluj Napoca și vrea să calce pe urmele altor handbaliste vrâncene care au făcut performanță la nivel internațional. Cristina Enache (20 ani) a început handbalul la LPS Focșani în anul 2007, fiind și prima echipă la care a jucat. „Toată povestea cu sportul a început când aveam doar 13 ani, de pe vremea când eram la Åžcoala Generală nr. 5 în Focșani, iar la orele de sport din curtea școlii ne jucam cu mingea de handbal. Nu după mult timp, eu și alte câteva colege am hotărât să mergem să învățăm tainele handbalului la sala liceului sportiv din Focșani sub îndrumarea doamnei profesoare Ene Doina, ea fiind și prima antrenoare care m-a ajutat să învăț câte ceva despre acest sport. Se pare că pasiunea mea pentru handbal a crescut în fiecare zi, iar din această cauză am hotărât să merg pe acest drum”,  a spus sportiva.
    La terminarea școlii generale, Cristina a avut șansa de a merge la Rîmnicu Vîlcea la o tabără de handbal cu fete selecționate din toata tara. De atunci a fost cooptată la Centrul Național de Excelență unde a petrecut 4 ani cu bune și cu rele. „După părerea mea faptul că am ajuns la Centrul Național de la Vâlcea a fost un lucru bun pentru că am progresat destul de mult, iar generația din care fac parte a avut rezultate bune. La lotul național am participat la toate convocările din anii 2009, 2010 și 2011. În anul 2011 am suferit o accidentare care m-a ținut destul de mult timp departe de teren, iar de atunci nu am mai primit convocări. Dar acum mă bucur că toate acestea s-au rezolvat, sănătatea mea fiind cea mai importantă”, ne-a declarat Cristina Enache.
    Handbalista a evoluat la echipele LPS Focșani la juniori, la CNE Rm. Vâlcea în Divizia A, apoi a fost împrumutată de către LPS Focșani la CSÅž Caracal la junioare I, apoi la echipa de liga națională HCM Roman. Cristina o are ca model din lumea handbalului Luminița Dinu Huțupan care a demonstrat la toți că nu doar talentul, ci și ambiția te poate duce pe culmile cele mai înalte ale handbalului. „O admir foarte mult, mă bucur că mi-a fost antrenoare și că am putut să învăț multe lucuri noi de la ea. În această vară am ajuns la echipa clujeană U Jolidon, cu care am semnat un contract pe 4 sezoane. Prin faptul că am ajuns la această echipă țin să le mulțumesc tuturor antrenorilor pe care i-am avut până acum, care m-au sprijinit și m-au ajutat să progresez: Doina Ene (antrenoare LPS Focșani), Achimescu Octavian (fost antrenor al CNE Rm. Vâlcea), Luminița Dinu și Victorina Bora. Despre obiectivul echipei clujene nu aș putea spune prea multe, vom vedea pe parcusul meciurilor din campionat cum o să decurgă totul. Anul acesta s-a hotărât reconstrucția echipei și aducerea în lot a mai multor jucătoare tinere”, a mai spus handbalista focșăneană Cristina Enache.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here