Elevii Colegiului Național „Unirea” din Focșani, implicați în proiectul RISE Awards (Roots In Science and Engineering) – Bazele Științei și Ingineriei, susținut de Google, pot fi mândri că au realizat proiecte de succes, care ar putea fi folosite în orice moment la orele de curs. Mai mulți profesori și elevi au lucrat, în ultimul an, la elaborarea unui „pachet” de lucrări ce pot fi folosite oricând la clasă, în completarea predării. Lecțiile sunt accesibile pe internet, la adresa http://lessonsondemand.lufo.ro/index.php/ro/.
Pe site-ul amintit pot fi urmărite principalele evenimente, lucrările echipelor la fizică, coordonate de profesoara Liliana Grigoriu și Mirela Bozbici, dar și lucrările la chimie, coordonate de profesoara Maria Dochia, la biologie, realizate sub îndrumarea profesoarei Corina Ciucu, matematică- profesor coordonator Dan Popoiu și informatică- coordonate de profesoarele Genovica Vulpoiu și Maricica Apreutesei. Au colaborat în cadrul acestui ambițios proiect peste 300 de elevi și peste 30 de profesori de la Colegiul Național „Unirea” din Focșani, Liceul Teoretic „Ioan Slavici” din Panciu și școlile Jariștea și Vulturu, ultimele trei unități fiind partenere în proiect.
Elevii, împreună cu profesorii au învățat să facă scenarii, să filmeze, să monteze și să finalizeze producții media utile școlii. Fiecare participant în proiect a dobândit competențe noi, pe care școala nu le oferă în mod curent. Toate filmele educaționale au fost traduse în limbile engleză și germană, cu sprijinul profesoarelor Mihaela Rău și Laura Pogan.
Activitatea care va încheia proiectul RISE Awards – Bazele Științei și Ingineriei se va desfășura joi, începând cu ora 14.00, fiind prilejuită de împlinirea a 148 de la înființarea Colegiului Național „Unirea” din Focșani. Proiectul RISE Awards – Bazele Științei și Ingineriei este susținut de compania Google, fiind implementat la Colegiul Național „Unirea” de Asociația „Uniriștii”.