Primăriile cumpără utilaje pentru deszăpezire şi situaţii de urgenţă

0
895


   Mai multe primării vrâncene achiziționează prin intermediul Serviciului Electronic de Achiziții Publice (SEAP) utilaje care să fie folosite la deszăpeziri sau în situații de urgență și calamități. 
   Primăria Valea Sării intenționează să achiziționeze un buldoexcavator, necesar pentru înființarea Serviciului de salubrizare și deszăpezire al comunei. Autoritățile locale spun că buldoexcavatorul este necesar pentru salubrizare, deszăpezire, lucrări de deblocare, îndreptare a drumurilor afectate de torenți, pe teritoriul comunei Valea Sării. Valoarea estimată a investiției este peste 194 mii lei.  
   Primăria Reghiu va achiziționa un buldoexcavator și o freză de zăpadă care vor fi folosite pentru a menține drumurile locale circulabile pe timpul iernii. Buldoexcavatorul va fi folosit și la lucrări de salubrizare, lucrări de deblocare, dar și la lucrări de îndreptare a drumurilor afectate de torenți. Valoarea estimată a celor două utilaje este de 383 mii lei
   Åži Primăria Tulnici intenționează să achiziționeze un buldoexcavator, necesar pentru înființarea Serviciului de salubrizare și deszăpezire al comunei. Valoarea investiției este estimată la 229 mii lei și se va derula prin Programul National de Dezvoltare Rurală – PNDR. Primarul Valentin Bîznă a declarat că achiziția unui astfel de utilaj era prioritară dat fiind rețeaua de drumuri locale care măsoară peste 300 de kilometri. „Buldoexcavatorul va fi folosit în special la deszăpeziri, balastări, reparații drumuri, refacere șanțuri etc. În acest moment avem în administrare o rețea de drumuri comunale, adiacente și forestiere de peste 300 kilometri. Sperăm ca până la prima zăpadă serioasă să intrăm în posesia utilajului”, a precizat primarul Valentin Bîznă.
   Un utilaj de tip buldoexcavator, destinat pentru intervenții pe drumuri locale, terenuri impracticabile altor de tipuri de autovehicule și pentru intervenții rapide în situații de urgență sau calamități, va achiziționa și Primăria Răstoaca.
   În aceleași condiții a achiziționat un boldoexcavator și Primăria Homocea care a depus o cerere de ofertă pe SEAP în valoare tot de 240 mii lei. 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here