GALERIE FOTO: Un tânăr şi-a „parcat” Loganul în sensul giratoriu, dar nu a anunţat accidentul de frica tatălui

8
3648


    Un șofer din comuna Cîmpuri s-a oprit cu mașina în sensul giratoriu de la intersecția străzilor Bucegi cu Brăilei. Evenimentul rutier a avut loc în noaptea de vineri spre sâmbătă și s-a soldat doar cu pagube materiale. În timp ce focșănenii susțin că acest sens giratoriu este prost amplasat și semnalizat, reprezentanții Primăriei afirmă că accidentul putea fi evitat dacă șoferul conducea cu atenție. 

    Un tânăr de 20 de ani, din comuna Cîmpuri, a fost implicat în noaptea de vineri spre sâmbătă într-un eveniment rutier, produs pe raza municipiului Focșani. În timp ce se afla la volanul unui autoturism Dacia Logan, în intersecția străzilor Bucegi cu Brăilei, Andrei C. M. nu a reușit să manevreze prea bine mașina, pe care a oprit-o exact în sensul giratoriu. După producerea accidentului, șoferul, care nu a suferit leziuni, a luat numerele de înmatriculare ale autoturismului și a plecat, lăsând mașina în sensul giratoriu. El a fost identificat de polițiști sâmbătă.
   Polițiștii din cadrul Biroului Rutier Focșani ne-au precizat că evenimentul rutier, soldat doar cu pagube materiale, s-a produs pe fondul neadaptării vitezei la condițiile de drum. În urma anchetei s-a mai stabilit că înainte de a-și „parca” mașina în sensul giratoriul, șoferul a avariat un alt autoturism, care era parcat regulamentar pe strada Pictor Grigorescu. „Din primele verificări a rezultat că un tânăr de 20 de ani, din comuna Cîmpuri, în timp ce se afla la volanul unui autoturism marca Dacia Logan, a tamponat un autoturism marca Skoda Octavia, care era parcat regulamentar pe strada Pictor Grigorescu, după care, în timp ce se deplasa pe strada Bucegi, dinspre 2 Stejari către intersecția cu strada 1 Decembrie, pe fondul neadaptării vitezei de deplasare la condițiile de drum, dar și pe fondul lipsei de experiență, nu a observat rondul și a pătruns pe acesta, mașina rămânând suspendată. Imediat ce am fost sesizați, am făcut verificări la spital pentru a vedea dacă există vreo victimă, după care a fost identificat și conducătorul auto. La testarea cu aparatul alcooltest, rezultatul a fost negativ. Conducătorul auto a fost sancționat contravențional pentru tamponarea de pe strada Pictor Grigorescu și pentru că nu a adaptat viteza de deplasare în sensul giratoriu”, ne-a precizat subcomisarul Mădălin Ciolan, din cadrul Biroului Rutier Focșani.
    În cazul evenimentelor soldate doar cu pagube materiale, este obligatoriu ca acestea să fie anunțate în termen de 24 de ore de la momentul producerii. În cazul acestui accident, polițiștii nu au așteptat ca șoferul să se prezinte la poliție, ci au început să facă verificări, găsindu-l pe șofer în scurt timp. Acesta a susținut că nu a anunțat accidentul deoarece s-a temut de tatăl său, mașina fiind pe numele acestuia. Andrei C. M. are permis de aproximativ un an. 
    De menționat este faptul că este cel de-al doilea eveniment de acest gen, care se produce în sensul giratoriu de la intersecția străzilor Bucegi cu Brăilei. Åži o șoferiță și-a „parcat” mașina în același sens giratoriu.

„Este cea mai proastă construcție din Focșani”

    Imediat după ce știrea a apărut pe site-ul Monitorul de Vrancea, www.monitorulvn.ro, au apărut și comentariile. Pe lângă faptul că s-a spus că șoferul era băut, informație care nu a fost confirmată de oamenii legii, cititorii au mai scris că sensul giratoriu este greșit amplasat și nu este semnalizat. Un cititor, care se semnează Dan, scrie că „asta ar trebui să le dea de gândit deștepților care au făcut sensul giratoriu, care este amplasat greșit și nu este nici semnalizat”. O altă persoană susține că șoferul era băut, iar autoritățile au o parte din vină deoarece sensul este prost amplasat. „Șoferul era beat mort, însă o parte din vină o au și autoritățile, care sunt incompetente. Și dacă ești chior îți dai seama că sensul este prost amplasat și nu înțeleg cum s-a dat autorizație pentru construcția lui”, scrie cititorul.
    Un alt cititor este de părere că sensul giratoriu de la intersecția străzilor Bucegi cu Brăilei nu este bine amplasat, dar și că nu există niciun fel de iluminare sau semnalizare rutieră. „Este cea mai proastă construcție din Focșani. Nu pot să cred că cineva a dat aviz pentru un asemenea sens giratoriu. Domnilor de la Primărie cred că este timpul să vă treziți la realitate și să modificați construcția. S-au anulat trecerile de pietoni din zonă, sensul este prost amplasat și nu există niciun fel de iluminare sau semnalizare rutieră. Doar în Românai se poate așa ceva. Rușine!”.
    În timp ce unii au criticat autoritățile, alții l-au criticat pe șofer, care nu a mai văzut drumul. Ba chiar au scris pe site că a avariat o mașină înainte de accident, lucru confirmat de polițiști. „Șoferul a mai avariat un autoturism înainte să ajungă în sensul giratoriu. Să vedem când o să se prezinte la poliție”, a scris Silviu.
    „Nu sunt șofer, dar se vede cu ochiul liber că rondul este prost făcut. Prea mare într-o intersecție mică. Mașinile care vin de pe Brăilei și merg înainte au spațiu mic de ocolire. Iarna când e zăpadă și polei unde vor ateriza? Iar trecerile de pietoni când le amplasați, că nici nu mai știm pe unde să traversăm să nu fim loviți de vreo mașină”, scrie un alt cititor.

„Sensul giratoriu este încă în lucru”

    Reprezentanții Primăriei Focșani spun că Bulevardul Brăilei este încă în lucru, de aceea intersecția respectivă nu a fost semnalizată. În opinia lor, un șofer atent și responsabil nu ar fi urcat cu mașina pe ditamai rondul. „Nu este singurul sens giratoriu din Focșani, nu e o noutate pentru șoferi acest sens giratoriu, de trei luni este construit. Cu puțină atenție, accidentul putea fi evitat. Strada este luminată„, ne-a precizat viceprimarul Gabriel Necula. 
    Strada este în lucru, motiv pentru care nu a fost făcută încă recepția finală. Din acest motiv, sensul nu este încă semnalizat și nu au fost montate indicatoare, iar trecerile de pietoni nu au fost trasate. În ceea ce privește opiniile unor focșăneni că acest sens giratoriu ar fi prost conceput și amplasat, reprezentanții Primăriei Focșani spun că intersecția a fost concepută pe baza unor studii de sistematizare a zonei, realizate de ingineri în drumuri și proiectanți.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here