Valorile termice vor fi mai ridicate decât ar fi normal în această perioadă din an în cea mai mare parte a țării, dar cu precădere în regiunile vestice, la deal și la munte. Cerul va fi variabil în cursul zilei. Spre seară și noaptea vor fi înnorări în regiunile vestice, unde spre dimineață vor fi condiții ca izolat să plouă slab, iar spre sfârșitul intervalului, local în zonele joase din sudul și estul teritoriului și pe arii restrânse în centrul țării, vor fi nori joși sau ceață, posibil izolat și burniță. Vântul va sufla slab și moderat, cu intensificări la munte, dar și în sudul Banatului, Crișanei și, trecător, al Transilvaniei. Temperaturile maxime vor fi cuprinse între 2 grade în nordul Moldovei și estul Transilvaniei și 12 grade în dealurile Banatului, iar cele minime se vor situa între -14 grade în depresiunile din estul Transilvaniei și 5…6 grade în Dealurile de Vest.
La București, valorile termice se vor situa în continuare peste mediile climatologice specifice datei calendaristice. Ziua cerul va fi variabil, iar noaptea vor fi nori joși și, posibil, ceață. Vântul va sufla slab până la moderat. Temperatura maximă se va situa în jurul valorii de 7 grade, iar cea minimă va fi de -3…-1 grad.
MIERCURI
Vremea va fi mai caldă decât în mod obișnuit la jumătatea lunii ianuarie, îndeosebi în regiunile vestice, la deal și la munte. Temperaturile maxime vor fi cuprinse între 3 grade, local în Moldova și 11…12 grade în vest și sud-estul extrem al țării, iar cele minime se vor situa, în general, între -5 și 5 grade. Cerul va fi mai mult noros în Banat, Crișana și Maramureș, unde local va ploua slab, mai ales spre seară și noaptea, când înnorările se vor accentua și în Transilvania, Moldova și Oltenia, unde ploile își vor face apariția pe arii restrânse. În zona de munte, în special în nordul Carpaților Orientali, trecător vor fi și lapovițe și ninsori. În sudul extrem și în sud-est, cerul va fi doar temporar noros, dar local va fi ceață dimineața și noaptea, asociată cu totul izolat cu burniță. Vântul va sufla slab și moderat, cu unele intensificări pe crestele munților, în sudul Banatului și, trecător, al Transilvaniei, precum și în Dobrogea.