Direcţia Silvică a cedat. Dă pădurea Comisiei Locale de la Mera

0
1204


   Retrocedările de pădure la Mera vor fi trimise către Comisia Locală de fond funciar. Å¢ăranii de la Mera au venit din nou, ieri, la sediul Direcției Silvice Vrancea unde au discutat despre pădurea pe care trebuie să o primească în baza unor hotărâri judecătorești din 2010 și 2011. Directorul Direcției Silvice, Lucian Zamfir, a spus că în urma discuțiilor s-a stabilit că va fi respectată procedura legală, iar suprafața de pădure va fi pusă la dispoziția Comisiei Locale de fond funciar din Mera. „Suprafața de pădure va fi pusă la dispoziție conform hotărârii judecătorești, va fi respectată procedura legală. Ulterior va fi responsabilitatea comisiei locale să întocmească anexa și să facă punerea în posesie”, a afirmat directorul Lucian Zamfir.
    La Mera sunt 54 de persoana care ar trebui să primească pădure pentru care au hotărâre judecătorească definitivă și irevocabilă, dar cu care nu au fost puși în posesie de ani de zile. Scandalul retrocedărilor de pădure la Mera părea să se liniștească în urma unei verificări efectuate de Corpul de Control de la Ministerul Apelor și Pădurilor. La câteva zile însă, o comisie a făcut o actualizare preliminară a anexei 37 și a modificat suprafețele pe care ar trebui să le primească unii mereni. Nemulțumiți, oamenii au venit din nou la Prefectură și au cerut să li se dea doar ceea ce li se cuvine și să nu fie modificată anexa inițială. Å¢ăranii au acuzat că modificarea anexei nu ar fi decât un subterfugiu pentru a li se mai face un dosar penal. În replică, autoritățile spun că anexa cu persoane și suprafețele care trebuie restituite, nu poate fi găsită în original.
    Reamintim că, la sfârșitul anului trecut, Corpul de Control de la Ministerul Afacerilor Interne a verificat retrocedările de la Mera unde țăranii acuză că nu sunt puși în posesie deși au hotărâri definitive și irevocabile încă din 2010 și 2011. La finalul acțiunii a fost întocmit un proces verbal și urmează să fie întocmită nota de control. Inspectorii Corpului de Control au constatat că deși există sentințe judecătorești referitoare la retrocedarea unei suprafețe de 299 hectare de pădure, acest lucru nu a fost realizat până acum deoarece Direcția Silvică a invocat existența unui dosar instrumentat de procurorii DNA referitor la falsuri în documentațiile depuse pentru retrocedări de pădure la Mera. Inspectorii au constatat însă și neconcordanțe la anexa 37 cu retrocedările, care conținea mai multe modificări și unde suprafețele nu corespundeau mereu cu realitatea din teren. 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here