Pe lângă efectul său de rehidratare datorat conținutului mare de apă, în proporție de 93%, berea fără alcool furnizează organismului și substanțe nutritive atât de folositoare: vitamine, sodiu, potasiu, magneziu. De asemenea, datorită cerealelor din care este produsă, berea fără alcool este o sursă extrem de importantă de fibre, cu un rol important în procesul de digestie, iar datorită conținutului de hamei este și o sursă de antioxidanți. În plus, este o băutură diuretică, studii pe această temă indicând efectele pozitive ale consumul de bere fără alcool în cazul persoanelor ce suferă de probleme renale, prevenind astfel apariția pietrelor la rinichi. Mai mult, consumul de bere fără alcool nu influențează creșterea în greutate pentru că nu conține grăsimi sau colesterol, iar continutul său caloric este mic, de doar 17 kcal la 100 ml.
S-a dovedit faptul că o bere cu sau fără alcool consumată la sfârșitul unei zile de muncă reduce stresul acumulat peste zi, ajutând la eliminarea tensiunilor acumulate și la o mai bună odihnă în timpul nopții. Conform unor studii recente, consumul berii fără alcool previne cancerul, contribuie la scăderea riscului de apariție a trombozelor, are efecte cardio-protectoare și îmbunătățește circulația sanguină.
Alin Popescu – Secretar General Centrul de Studii despre Bere, Sanatate si Nutritie