Ediția: Vineri 27 Decembrie 2024. Nr 6786
Ediția: Vineri 27 Decembrie 2024. Nr 6786

Zahărul, la fel de periculos ca tutunul


   Doctorii și academicienii cer marilor companii din domeniul alimentar să reducă cu o treime conținutul de zahăr din produsele lor, întrucât acesta tinde să devină la fel de periculos ca tutunul, provocând boli și chiar moartea. Chiar și iaururile care nu conțin deloc grăsimi pot avea în compoziție până la cinci lingurițe de zahăr, notează dailymail.co.uk. 
    Simon Capewell, profesor de epidemiologie în cadrul Universității din Liverpool susține că „zahărul este noul tutun”. El acuză industria concentrată pe profit și nu pe sănătate că pune presiune pe părinți și copii prin intermediul băuturilor dulci și al mâncărurilor bogate în calorii care se găsesc peste tot. Obezitatea, devenită epidemică, dar și diabetul privează bugetul Marii Britanii de 5 miliarde de lire sterline anual. Fără o reglementare costurile ar putea depăși 50 de miliarde de lire sterline până în 2050.
    Profesorul Capewell este membru al unui nou grup de inițiativă americano-britanic – Action on Sugar – și susține că solicitarea adresată companiilor de a schimba ceva nu a avut rezultate.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

You cannot copy content of this page

× Ai o stire interesanta?