GALERIE FOTO: Spectacol de colinde, datini și tradiții la Panciu

1
750


   În Ajunul Crăciunului, păncenii au fost invitați la un spectacol de colinde, datini și tradiții specifice sărbătorilor de iarnă, organizat de Primărie și găzduit de Casa Orășenească de Cultură. La eveniment au participat, alături de viceprimarul Iulian Nica, deputatul PSD de Vrancea Ciprian Nica și Traian Negulescu, directorul Direcției pentru Cultură.
    Spectacolul a fost deschis de Corul de Cameră „Cantabile”, al Liceului Teoretic „Ioan Slavici”. Elevii coordonați de profesorul Andrei-Igor Manovici au pregătit un repertoriu format din „După datini colindăm”, „Astăzi s-a născut Hristos”, „O, ce veste minunată”, „Acolo-n susuÌ•”, „Nino santo” și „Angels we have”.
    Ulterior, au urcat pe scenă membrii Corului Municipal „Pastorala”, din Focșani, dirijat de profesorul dr. Dumitru Săndulachi. Printre creațiile prezentate s-au numărat „Vine Crăciunul pe sară” de N. Ursu, „Triptic” de A. Stoia, „Domnuleț și Domn din Cer” de Gh. Cucu, „Legănelul lui Iisus” de V. Teodorian, „Flori, dalbe flori” de Iovan Miclea, dar și cunoscutele cântece „Jingle Bells”, „Stille Nacht” de Fr. Gruber, sau „Joy to the world” de Gr. Fr. Handel.
    Evenimentul a fost încheiat de Ansamblul Folcloric „Èšara Vrancei”, care a susținut un program ce a inclus colinde, cântece, jocuri populare, dar și obiceiurile specifice sărbătorilor de iarnă, precum Dansul caprei, Plugușorul și Sorcova.
    Respectând tradiția, gazdele i-au răsplătit pe artiști cu mere și colaci. Totodată, profesorul Dumitru Săndulachi le-a oferit viceprimarului Iulian Nica și deputatului Ciprian Nica o medalie omagială, mulțumindu-le atât pentru organizarea spectacolului, cât și pentru interesul manifestat față de cultură și față de tradițiile românești.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here