VIDEO și GALERIE FOTO: Şase autospeciale noi au intrat în dotarea ISU Vrancea

2
1831

   Președintele Consiliului Județean Vrancea și al UNCJR, Marian Oprișan, împreună cu vicepremierul Gabriel Oprea au înmânat, ieri, cheile a șase autospeciale și au făcut o trecere în revistă a dotărilor de care dispune Inspectoratul pentru Situații de Urgență „Anghel Saligny” Vrancea. Cei doi oficiali au fost întâmpinați, în Piața Unirii, de comandantul ISU Vrancea, locotenent colonel Flaviu Chiscop, care a și prezentat logistica folosită la intervenții.

    Åžase autospeciale noi au fost predate, ieri, Inspectoratului pentru Situații de Urgență (ISU) „Anghel Saligny” al județului Vrancea, care își îmbunătățește astfel capacitatea și calitatea sistemului de intervenții în situații de urgență și acordarea primului ajutor calificat. Festivitatea de predare/primire a avut loc în Piața Unirii din municipiul Focșani, la eveniment participând viceprim-ministrul Gabriel Oprea, președintele Consiliului Județean Vrancea și al UNCJR, Marian Oprișan, inspectorul șef al ISU Vrancea, locotenent colonel Flaviu Chiscop, reprezentanți ai altor instituții și autorități publice locale.
    În calitate de beneficiar direct al proiectului, „Achiziționare echipamente specifice pentru îmbunătățirea capacității și calității sistemului de intervenție în situații de urgență, acordării asistenței medicale de urgență și a primului ajutor calificat, în regiunea Sud-Est „, ISU Vrancea a primit o autospecială pentru descarcerare de capacitate grea și prim ajutor calificat marca Mercedes Benz, cu tracțiune 4×4, trei autospeciale de capacitate medie pentru stingerea incendiilor, descarcerare și prim ajutor calificat și două vehicule de teren model ARGO, tracțiune 8×8, (ATV șenilat) achiziționate de Consiliul Județean Vrancea și puse la dispoziția ISU Vrancea.
    Autospeciala pentru descarcerare de capacitate grea și prim ajutor calificat marca Mercedes Benz, cu tracțiune 4×4, este destinată intervenției pentru descarcerare și salvare în cazul producerii diferitelor tipuri de accidente de circulație (auto și feroviare), tehnologice sau catastrofe, în scopul eliberării persoanelor surprinse și acordării primului ajutor calificat la locul producerii evenimentelor. Prețul acesteia este de 937.439 lei.
    Cele trei autospeciale de capacitate medie pentru stingerea incendiilor, descarcerare și prim ajutor calificat Marca MAN, sunt destinate intervenției la stingerea incendiilor în mediul urban, punându-se accentul pe deplasarea rapidă. Prețul unei autospeciale este de 682.186 lei.
    Cele două vehicule de teren model ARGO, tracțiune 8×8, (ATV șenilat) permit deplasarea pe toate tipurile de medii umede, inclusiv ape curgătoare lente, râuri și chiar mici lacuri, peste cele mai dificile medii de nisip ori prin zăpadă adâncă. Totodată, permit aderență ridicată pe gheață, au capacitate de trecere mărită în teren sau zone inundate și sunt ideale pentru deplasări în pantă, în orice anotimp. Capacitatea de transport permite deplasarea cu până la 6 persoane pe uscat și 4 pe apă, iar în condițiile transportării unei victime permite deplasarea cu 4 persoane (victima pe targă plus 3 persoane). Prețul unui asemenea vehicul este de 247.998 lei .

Autospeciale pentru a veni în ajutorul vrâncenilor

    Președintele Consiliului Județean Vrancea și al UNCJR, Marian Oprișan, a declarat că odată cu achiziționarea noilor autospeciale, dar în special a celor două auto șenilate 8X8, ISU Vrancea va putea interveni în cele mai inaccesibile zone. „Avem aici două auto șenilate 8X8 dotate cu echipamentul necesar pentru intervenții și care, începând de azi (ieri – n.r.), vor intra în dotarea ISU Vrancea. Sunt dotate să ajungă în cele mai inaccesibile zone și putem spune că, indiferent cât va ninge, cele două autoșenilate vor ajunge în cele mai izolate gospodării, la cei mai izolați cetățeni. Indiferent cât va ninge, vom putea fi prezenți în cele mai inaccesibile locuri. Tot aici avem dotările de care începând de azi va beneficia ISU Vrancea, dotări care au fost achiziționate pentru a deservi cetățenii județului Vrancea”, a afirmat președintele Consiliului Județean Vrancea, Marian Oprișan. Acesta a reamintit de situațiile în care s-a aflat județul Vrancea în 2011 și 2012 când pentru a se ajunge la oamenii izolați a cerut ajutorul armatei. „Vă mulțumim, domnule vice prim ministru pentru ajutorul dat în acele situații grele când erați ministrul Apărării Naționale”, a spus Marian Oprișan.
    Vicepremierul Gabriel Oprea a spus că acesta este rolul armatei, de a interveni ori de câte ori viețile oamenilor sunt în pericol.
    Comandantul ISU Vrancea, locotenent colonel Flaviu Chiscop a declarat că cele două auto șenilate reprezintă o dotare de ultimă generație „pe care o așteptam și care ne este foarte utilă”. „Cele două autoșenilate înseamnă foarte mult pentru noi, o dotare extraordinară pentru că într-adevăr în ultimii doi ani am fost greu încercați de intemperiile naturii. Iarna folosim șenilele pentru a interveni, iar vara, șenilele sunt demontate și echipajul poate ajunge în orice zonă greu accesibilă folosind același utilaj dar pe roți. Dacă situația o impune, targa poate fi demontată, iar autoșenilata poate transporta șase persoane pentru intervenții. Este extraordinar pentru că pot fi folosite în tot timpul anului, inclusiv ca amfibie pentru distanțe scurte”, a spus locotenent colonel Flaviu Chiscop.

Prin grija Consiliului Județean, ISU Vrancea dispune de logistică modernă

    Åžeful ISU Vrancea le-a prezentat celor doi oficiali logistica folosită la intervenții. „Avem aici dotări de ultimă generație, mașini de pompieri, inclusiv cele cu apă și spumă avem trei module; poate lucra cu apă și spumă, descarcerare și prim ajutor, mai puțin transportul și evacuarea pacienților pe care îl fac ambulanțele clasice SMURD sau SAJ„,  a explicat locotenent colonel Flaviu Chiscop. Acesta a adăugat că numărul mașinilor de intervenție va fi completat cu trei autovehicule de mare capacitate care vor intra în dotarea ISU Vrancea începând de joi. „Începând de joi vor intra în dotarea ISU Vrancea încă trei autospeciale de lucru cu apă și spumă de capacitate mărită. Acestea sunt ultimele mașini de intervenție care trebuie să intre în dotarea ISU Vrancea, din lotul de zece autospeciale, care îi revin prin Programul Operațional Regional 2007-2013”, a precizat comandantul ISU Vrancea locotenent colonel Flaviu Chiscop.

 „Ați făcut o treabă nemaipomenită pentru comunitatea județului Vrancea”

    La final, vicepremierul Gabriel Oprea a declarat că toate aceste investiții făcute de administrația județeană arată interesul autorităților față de siguranța cetățeanului și a bunurilor deținute de acesta. „Achiziționarea de logistică și de echipamente de intervenție este cel mai bun răspuns pe care îl dai comunității, pentru că omul întotdeauna vrea să fie liniștit. Atât el cât și familia lui, avutul lui să fie în siguranță, să poată merge cu copilul liniștit pe stradă, la biserică sau în parc. Oamenii trebuie să știe că nu le fură nimeni bicicleta, că nu le arde casa, că funcționarii îi ajută fără să primească alte foloase și sunt eficienți, acestea sunt cele mai importante lucruri. Domnule președinte, ați făcut o treabă nemaipomenită pentru comunitatea județului Vrancea. Ceea ce văd aici este o surpriză foarte plăcută după cealaltă surpriză și anume inaugurarea noi centrale termice a orașului. Vă felicit pentru tot ce faceți pentru comunitate”, a afirmat vicepremierul Gabriel Oprea.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here