Primăria a finalizat proiectul „Modernizarea și dezvoltarea sistemului de iluminat public stradal din zona de intervenție urbană a orașului Adjud”. Finanțarea a fost asigurată prin Agenția pentru Dezvoltare Regională Sud – Est în calitate de Organism Intermediar pentru Programul Operațional Regional 2007-2013. Perioada de implementare a proiectului a fost de 18 luni. Valoarea proiectului este de aproximativ 8,8 milioane de lei.
Viceprimarul municipiului Adjud, Claudiu Cristea, a declarat că obiectivul general al proiectului este creșterea calității vieții urbane în Municipiul Adjud prin reabilitarea, modernizarea și dezvoltarea sistemului de utilități publice. „Putem spune că, odată finalizat proiectul de modernizare și dezvoltare a sistemului de iluminat public stradal din zona de intervenție urbană a orașului Adjud, am reușit să extindem sistemul de iluminat, în lungime totală de 10,3 km, pe principalele artere din localitate, să extindem în zonele în care acesta lipsește. Totodată, am reușit să realizăm un sistem de iluminat ornamental în parcurile orașului și, ceea ce este cel mai important, au fost montate instalații de reducere a consumului de energie electrică”, a precizat viceprimarul din Adjud, Claudiu Cristea.
Printre obiectivele propuse și atinse odată cu implementarea acestui proiect se mai află: creșterea calității vieții, prin implementarea unui sistem de iluminat public stradal extins, modernizat, eficient din punct de vedere energetic si economic; realizarea de importante economii de energie electrică și de bani prin reabilitarea sistemului de iluminat public degradat, consumator de energie și ineficient dintr-un centru urban cu o populație de 18.432 locuitori; îmbunătățirea mediului antreprenorial și crearea de noi locuri de muncă, la nivel de valoare adăugată a proiectului produsă prin estetizarea spațiului urban și oferirea unui aspect modern; creșterea eficienței energetice prin utilizarea rațională a resurselor de energie electrică, cu ajutorul corpurilor de iluminat adaptate ca putere la nevoia locală; creșterea gradului de siguranță publică, prin extinderea sistemului de iluminat public stradal în cartiere care nu beneficiau de acest serviciu public important; protecția mediului, realizată prin instalarea de dispozitive, atât pentru protecția dispozitivelor de iluminat, cât și pentru protecția cetățenilor.