Peste 100 de elevi și cadre didactice de la Åcoala Gimnazială Golești au participat la un exercițiu de evacuare, care a avut loc miercuri, sub supravegherea reprezentanților Inspectoratului pentru Situații de Urgență Vrancea. Scopul principal al exercițiului l-a reprezentat exersarea comportamentului corect în cazul producerii unui cutremur urmat de incendiu. Conform scenariului, după ce s-a dat alarma, prin intermediul soneriei unității de învățământ, elevii au învățat cum trebuie să se adăpostească în interiorul sălii de curs pe durata cât s-a considerat că se manifestă seismul, după care au părăsit clădirea în mod organizat, îndreptându-se spre locul de adunare stabilit, sub supravegherea profesorilor. Cadrele didactice au făcut prezența, pentru a ști dacă există persoane care nu au putut ieși din clădire și trebuie salvate.
Ulterior, pompierii au purtat o discuție cu elevii, ocazie cu care au evidențiat modul corect de comportare în astfel de situații. Copiilor li s-a reamintit că orice semnal de alarmă trebuie luat în serios și că fiecare persoană trebuie să cunoască traseul de evacuare spre exterior, din încăperea în care se află. Toate trecerile, coridoarele și scările care, în caz de pericol, sunt căi de evacuare și salvare, trebuie menținute libere permanent. Ei le-au mai spus că în cazul producerii unor situații de urgență, se părăsește încăperea în ordine și liniște, dar rapid și că nu se iau obiecte personale care ar putea încetini evacuarea.
În tot acest timp, cadrul didactic trebuie să se asigure că nu a rămas nimeni în încăpere. În cazul în care nu se poate efectua evacuarea în condiții de siguranță, din cauza culoarelor pline de fum sau diverse obstacole, elevii trebuie să se întoarcă în clasă și să se poziționeze în dreptul ferestrelor pentru a putea fi observați de echipajele de salvatori.
Această acțiune, la care au participat 105 elevi și 7 cadre didactice, a avut ca scop pregătirea personalului didactic pentru a conduce și organiza evacuarea elevilor într-o situație reală, dar și instruirea elevilor asupra regulilor de comportare atât în timpul unui cutremur, cât și după producerea lui.