Ediția: Joi 26 Decembrie 2024. Nr 6785
Ediția: Joi 26 Decembrie 2024. Nr 6785

GALERIE FOTO: Proiect de 4,2 milioane pentru aria naturală protejată Subcarpaţii Vrancei


        Asociația focșăneană „Una E Natura” a demarat un proiect de protejare și conservare a biodiversității în aria naturală protejată Subcarpații Vrancei, care se va derula pe teritoriul județelor Vrancea și Buzău. Proiectul „Conservarea biodiversității Natura 2000 ROSPA0141 Subcarpații Vrancei” are o valoare de 4,2 milioane lei, cofinanțat din Fondul European de Dezvoltare Regională prin Programul Operațional de Mediu, Axa Prioritară 4 „Implementarea sistemelor adecvate de management pentru protecția naturii”. 
 Reprezentanții Asociației au arătat, ieri, la prezentarea proiectului, că acesta se va desfășura pe o perioadă de 30 luni, până în decembrie 2015. Astfel, proiectul vizează protejarea și conservarea biodiversității în aria naturală protejată Subcarpații Vrancei, prin elaborarea și implementarea de metode de gestionare eficientă a impactului antropic asupra speciilor, în acord cu nevoile de dezvoltare ale comunităților locale direct implicate. 
 Proiectul se desfășoară în localitățile Murgești, Topliceni, Dumitrești, Poiana Cristei, Cârligele, Odobești, Râmnicu Sărat, Focșani. „Acest proiect prezintă un grad de importanță majoră deoarece, prin implementarea sa, va fi elaborat și aprobat un Plan de management pentru o suprafață de 35.823 hectare de arie protejată. Astfel, aria protejată ROSPA0141 Subcarpații Vrancei va putea beneficia de un management adecvat pentru protejarea și conservarea speciilor și a habitatelor și va fi asigurată o dezvoltare durabilă”, au precizat reprezentanții Asociației. 
 Aceștia au arătat că în urma proiectului va rezulta o bază de date completă și detaliată referitoare la speciile de păsări identificate, vor fi hărți cartate și actualizate, un studiu privind inventarierea și evaluarea stării de conservare a 59 de specii de păsări din ROSPA0141 Subcarpații Vrancei. De asemenea, comunitățile locale vor fi informate asupra măsurilor de conservare din planul de management, prin activități de comunicare și conștientizare, respectiv infopuncte, vizite tematice, prezentări în școli, comunicare online printr-un website.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

You cannot copy content of this page

× Ai o stire interesanta?