VIDEO si GALERIE FOTO: Un angajat al Penitenciarului Focșani s-a spânzurat din dragoste

11
5023


  
  La doar 23 de ani, un angajat al Penitenciarului Focșani a ales să-și pună capăt zilelor din dragoste. Silviu Titi Dediu s-a spânzurat duminică seara, cu o curea de pantaloni. Înainte de a-și pune ștreangul de gât, tânărul și-a anunțat familia că se va sinucide. Rudele spun că băiatul a decis să se sinucidă după ce, sâmbătă seara, a aflat că fosta sa prietenă s-a logodit. 
 Un tânăr de 23 de ani, angajat al Penitenciarului Focșani, și-a pus capăt zilelor duminică seara, în locuința familiei din Rădulești, comuna Vînători. Înainte de a se spânzura, Silviu Titi Dediu a trimis un mesaj părinților de pe telefonul mobil, prin intermediul căruia anunța că se va sinucide. De asemenea, a specificat și motivul pentru care recurge la acest gest. Din informațiile primite de la membrii familiei și de la anchetatori, se pare că ar fi fost vorba despre decepție în dragoste. 
     Duminică, tânărul a plecat din Focșani, de unde locuiește împreună cu părinții, la Rădulești, unde familia deține o casă. Nimeni nu știe cum a ajuns acolo. Cert este că seara a trimis familiei un mesaj pe telefonul mobil, prin care anunța că se va sinucide. Imediat ce au primit mesajul, părinții lui Silviu s-au urcat în mașină și au plecat spre casa din Rădulești, pentru a vedea ce face fiul lor. Ajunși acolo, ei și-au găsit fiul fără suflare, acesta fiind spânzurat într-o anexă a casei cu cureaua de la pantaloni. Nimeni nu a mai putut face nimic pentru a-i salva viața. 
Cadrele medicale au fost cele care au declarat decesul, iar polițiștii au deschis o anchetă pentru a stabili cu exactitate motivele pentru care tânărul s-a sinucis. „La data de 24.11.2013, ora 18.20, polițiștii din Golești au fost sesizați despre faptul că D. Silviu-Titi, de 23 ani, a fost găsit spânzurat la locuința părinților săi din satul Rădulești, comuna Vânători. Cadavrul a fost transportat la SJML Vrancea în vederea efectuarii necropsiei”, au precizat polițiștii vrânceni. 
               Era supărat că fosta sa prietenă s-a logodit 
 Mătușa lui Silviu Titi Dediu ne-a spus că acesta ar fi recurs la acest gest după ce ar fi aflat, sâmbătă seara, că fosta sa prietenă s-a logodit. Din anul 2010 și până în vara acestui an, el și-a desfășurat activitatea la Penitenciarul Brăila. În tot acest timp, a avut o relație cu o fată de care se despărțise de curând. Mătușa crede că l-a dărâmat vestea că ea s-a logodit cu un altul. „A vorbit cu o fată iar acum nu mai erau împreună. Dragostea asta mare. Ea s-a afișat sâmbătă pe internet și a zis că s-a logodit, iar chestia asta i-a pus acapac. Fata este de la Brăila, că el a lucrat acolo. Nu a dat semne că avea probleme. Acum două săptămâni am fost la mănăstire. A fost și el. Era credincios. I-a scris mamei un mesaj și i-a spus că el este la Rădulești și că se sinucide ca să fie Lili (fosta prietenă – n.r.) mulțumită. Și-a cerut iertare. Ei locuiesc la Focșani. El a venit aici, nici nu știm cu ce. Părinții erau la Mănăstire la Brazi. Dacă nu trimitea mesajul, nu știa nimeni că este aici. S-a spânzurat afară, că nu avea nici chei. Este un moment foarte greu. Pe fata asta a văzut-o la un coleg pe internet că s-a logodit. După ce și-a postat mesajul că s-a logodit s-a rupt filmul. Nu mai aveau treabă, dar dacă a văzut pozele, s-a terminat. Dumnezeu știe ce a fost cu el, nu poți învinovăți pe nimeni. A fost la discotecă și ieri (duminică-n.r.) a rămas acasă. Nu știe nimeni cum a ajuns aici. Dacă nu trimitea mesajul ei îl așteptau acasă. Va fi adus aici (la Rădulești-n.r.) și înmormântarea va fi tot aici, sâmbătă„, ne-a povestit mătușa lui Silviu. 
 În mesajul trimis familiei, Silviu și-a rugat mama și tatăl să nu o ia cu ei și pe sora lui de 10 ani. „A trimis un mesaj și ne-a spus să venim aici că îl găsim mort și să nu o luăm și pe sora lui. L-am găsit spânzurat. El a lucrat la Brăila, iar în iunie a venit aici. Și-a lăsat prietena acolo și ea a găsit pe altul. De ziua ei a pus pe Facebook că e cu altcineva. Erau poze. Acum, sâmbătă seara, el a fost la discotecă și a aflat că ea s-a logodit. De aici a fost totul. Era abătut, dar nu am crezut așa ceva. Dacă nu trimitea poze nu era nicio problemă. Noi am fost la mănăstire. Nu a vrut să meargă. Când am venit de acolo l-am tot sunat și nu a răspuns. I-am dat și cu număr privat. Pe la 18.00 a dat mesaj. A spus tată sunt la Rădulești. Îmi pare rău pentru ceea ce am făcut, dar prietena nu a vrut să mă vadă. Nu o luați pe Andreea (sora-n.r) și veniți imediat. Am venit și l-am găsit spânzurat. Am sunat la 112, dar deja îi stătuse inima. M-a sunat și fosta prietenă. Plângea. El s-a spânzurat cu cureaua de la pantaloni”, a povestit tatăl tânărului. 
              Nu a dat semne că ar avea probleme
 Conducerea Penitenciarului Focșani a fost anunțată despre incident duminică seara, în jurul orei 20.00. Subcomisarul Georgeta Gură, purtătorul de cuvânt al Penitenciarului Focșani, ne-a spus că agentul se mutase cu serviciul în Vrancea în vara acestui an și că nu a dat semne că ar avea probleme. „Conducerea Penitenciarului Focșani a fost informată în data de 24 noiembrie 2013, în jurul orei 19.45, că funcționarul public cu statut special Dediu Silviu Titi a fost găsit spânzurat la domiciliul părinților, din localitatea Rădulești, județul Vrancea. Agentul, în vârstă de 23 de ani, absolvent al Școlii Naționale de Pregătire a Agenților de Penitenciare Târgu Ocna, promoția 2010, lucra în sistemul penitenciar de aproximativ trei ani și din luna iunie 2013 își desfășura activitatea la Penitenciarul Focșani, unde a fost mutat la cerere de la Penitenciarul Brăila. În activitatea desfășurată în cadrul Penitenciarului Focșani agentul a avut un comportament adecvat, dând dovadă de colegialitate și profesionalism în desfășurarea atribuțiilor de serviciu„, a spus subcomisar Georgeta Gură. 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here