Senatorul Dumitrescu s-a întâlnit cu o delegaţie marocană

0
1819


   Vicepreședintele Senatului României, Cristian Dumitrescu, s-a întâlnit, ieri,  cu membrii delegației Grupului parlamentar de prietenie Maroc-România, care efectuează o vizită oficială în țara noastră.    Delegația marocană vizitează România la invitația Senatului României. 
Potrivit unui comunicat de presă, senatorul Cristian Dumitrescu a făcut referiri la ansamblul relațiilor dintre cele două țări și la perspectivele reale de dinamizare și amplificare a acestora, în special în domeniul politic, economic și al educației. Senatorul de Vrancea a arătat că aceste perspective de cooperare sunt susținute de cadrul juridic actual dintre Uniunea Europeană și Maroc, dar și de relațiile tradiționale  de prietenie și colaborare dintre cele două țări. În cadrul discuțiilor s-a subliniat că un rol deosebit de important în acest sens îl are diplomația parlamentară, care poate asigura o continuitate a dialogului politic și poate impulsiona dialogul dintre dele două Guverne. „Europa și spațiul mediteranean reprezintă leagănul civilizației și punerea în comun a valorilor și urmărirea obiectivelor de interes reciproc, ce pot contribui la un viitor mai bun pentru țările noastre”, a menționat vicepreședintele Senatului. 
   Senatorii români au oferit detalii privind structura și activitățile actuale și viitoare ale Parlamentului României, obiectivele economice și de reformă administrativă și constituțională, precum și măsurile de creștere econimică și dezvoltare pe care România dorește să le implementeze în perioada următoare. 
   Membrii delegației marocane au vorbit despre modificările constituționale întreprinse de Regatul Maroc, vizând clarificări privind raporturile între puterile legislativă, executivă și judecătorească și noi prevederi pentru asigurarea unei mai bune guvernanțe la nivel local. În încheiere, delegația parlamentară marocană a adresat invitația ca o delegație a Senatului României să efectueze o vizită în Regatul Maroc.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here