Ediția: Vineri 27 Decembrie 2024. Nr 6786
Ediția: Vineri 27 Decembrie 2024. Nr 6786

GALERIE FOTO: Fotografii NOI şi COLOR de la cutremurul din 1977, publicate de site-uri străine


   Pe internet circulă, în aceste zile, mai multe fotografii care surprind efectele cutremurului din 4 martie 1977, în București. Imaginile sunt color și noi, cel puțin pentru presa din România, după cum se arată pe site-ul muzeuldefotografie.ro, care citează ca surse un portal spaniol, http://www.vintag.es/2013/11/old-photos-of-bucharest-earthquake-of.html#more, și unul rusesc, http://fotki.yandex.ru/users/finnishpassenger/view/705624/?page=0.
    „Fotografiile sunt color și surprind unghiuri inedite ale evenimentelor de atunci. Probabil realizate la nu mai mult de două, trei zile de la eveniment, scenele prezintă bucureștenii ieșiți în stradă, precum și buldozerele, muncitorii și armata ce ajută la înlăturarea mormanelor de moloz. Sunt de remarcat fotografiile , nu foarte des întâlnite, cu fațadele afectate de cutremur ale Muzeului Antipa și Hotelului Dorobanți”, se arată pe site-ul muzeuldefotografie.ro.

    Site-ul spaniol citat scrie că „la ora 21.22, în seara zilei de 4 martie 1977, Bucureștiul a fost lovit de un cutremur cu magnitudinea 7,3 pe scara Richter. A durat aproape un minut, timp în care aproape fiecare clădire din capitala României a fost zguduită puternic. Mai mult de 1.500 de oameni au murit, inclusiv mai multe celebrități, printre care actorul de comedie Toma Caragiu, la timpul respectiv cel mai popular actor din țară. Cutremurul – cu epicentrul în Vrancea – a fost simțit în toată Peninsula Balcanică. Orașul bulgăresc Svistov a fost grav afectat, trei blocuri de apartamente s-au prăbușit și mai bine de o sută de oameni au murit. În România, nu doar Bucureștiul a avut de suferit: orașul Zimnicea a fost distrus aproape în totalitate și în întreaga țară, peste 11.500 de oameni au fost răniți, iar 35.000 de case au fost distruse”.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

You cannot copy content of this page

× Ai o stire interesanta?