Ediția: Luni 23 Decembrie 2024. Nr 6785
Ediția: Luni 23 Decembrie 2024. Nr 6785

VEZI dacă vei putea plăti IMPOZITUL AGRICOL în localitatea ta de domiciliu


   Mai puțin de jumătate dintre primăriile vrâncene au încheiat protocoale cu Administrația Județeană a Finanțelor Publice (AJFP) Vrancea pentru plata de către țărani a impozitului pe veniturile agricole în comuna unde locuiesc. Conducerea AJFP a publicat deja pe pagina de internet lista celor 30 de localități vrâncene ai căror primari au încheiat aceste protocoale pentru a veni în sprijinul țăranilor. Este vorba despre primăriile: Bîrsești, Bolotești, Broșteni, Câmpuri, Câmpineanca, Cotești, Dumbrăveni, Fitionești, Garoafa, Gugești, Jariștea, Mărășești, Movilița, Negrilești, Obrejița, Răcoasa, Reghiu, Sihlea, Slobozia-Ciorăști, Soveja, Spulber, Străoane, Tănăsoaia, Tulnici, Vidra, Vintileasca, Vârteșcoiu, Vizantea-Livezi, Vînători, Vulturu.
    În celelalte cazuri, țăranii vor trebui să vină la Focșani pentru a plăti impozitul pe veniturile din agricultură și contribuția la sănătate aferentă acestora. În conformitate cu prevederile ordinului Ministerului Finanțelor Publice referitor la această noutate, „persoanele fizice care datorează impozit și contribuții aferente veniturilor din activități agricole, precum și accesorii pentru neachitarea la scadență a acestora, pot efectua plata acestor obligații fiscale și la compartimentele de specialitate ale unității administrativ-teritoriale corespunzătoare localității în care își au domiciliul fiscal”. Singurele condiții sunt ca în localitatea respectivă să nu funcționeze o unitate fiscală, iar între primărie și Fisc să fie încheiat un protocol.
    Nu mai puțin de 3.417 vrânceni au declarat la Finanțe în acest an că obțin venituri din activități agricole și au depus formularul 221 „Declarație privind veniturile din activități agricole impuse pe norme de venit”. Ulterior depunerii declarațiilor, funcționarii Fiscului au stabilit sumele care trebuie achitate de fermieri în contul terenurilor sau numărului de animale pe care le dețin. Impozitul se achită în două tranșe egale, de câte 50%, până la 25 octombrie 2013, respectiv 15 decembrie 2013. În Vrancea, cea mai mare sumă de plată a fost calculată unui fermier care cultivă cereale, respectiv 11.073 lei, adică un impozite aferent unei suprafețe lucrate de peste 150 hectare de teren arabil. La creșterea animalelor, cea mai mare sumă calculată unui fermier a fost de 7.092 lei.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

You cannot copy content of this page

× Ai o stire interesanta?