Centru de pregătire pentru viitorii olimpici la matematică şi informatică

2
1569


   Elevii de gimnaziu pasionați de matematică și informatică se vor putea pregăti într-un centru special, denumit „Centru de pregătire a elevilor de gimnaziu capabili de performanță la matematică și informatică”. Deschiderea oficială a centrului va avea loc mâine, începând cu ora 9.00, la Sala „Balada”. Centrul de pregătire va funcționa din 2 noiembrie până pe 20 iunie, putând fi pregătiți 200 de elevi din clasele V-VIII.
   Pregătirea copiilor va avea loc la Colegiul Național „A I Cuza” și la Școala „Ștefan cel Mare”, meditatori fiindu-le inspectorii școlari coordonatori ai proiectului, respectiv inspectorul de informatică Marilena Oprea și Daniela Sârghie și Lipan Fănel, inspectori de matematică. Se dorește ca acest proiect să aibă continuitate,  pentru a putea fi descoperiți elevii care pot face performanță la nivel național și de ce nu, chiar internațional. „Pregătirea elevilor va fi gratuită și va avea loc sâmbăta, timp de patru ore. Astfel, într-o săptămână vor fi pregătiți elevii de la informatică, iar în următoarea săptămână cei de la matematică. Copiii vor fi evaluați la intervale de timp pentru a-i păstra pe cei mai buni deoarece ținta este de lungă durată”, a spus profesoara Marilena Oprea.
   În sprijinul „Centrului de pregătire a elevilor de gimnaziu capabili de performanță la matematică și informatică” vor veni și reprezentanții Centrului Județean de Resurse și Asistență Educațională (CJRAE), deoarece în această perioadă aceștia pun în aplicare un test de verificare a inteligenței copiilor în timp real, iar școlarii cu potențial mare vor fi selectați.
   La evenimentul de deschidere sunt invitați să participe elevi, cadre didactice, reprezentanți ai Inspectoratului Åžcolar Județean Vrancea și ai instituțiilor locale.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here