Inspectoarea Lidia Dumbravă a fost reconformată în funcția de președinte al Comitetului de Părinți Vrancea. Membri au fost aleși părinții Cristea Florentin, Ludmila Èuțui, Cristina Boldeanu, Adelina Morărescu, la Mihaela Barbu și Carmen Neață, iar secretar Daniela Mălinoiu. În Vrancea nu există încă o asociație a părinților cu personalitate juridică. Acesta are rolul de a facilita comunicarea între școală și comunitate, urmărind apărarea intereselor elevilor și părinților în relația cu unitatea de învățământ. Deși are rol consultativ, va putea interveni la instituțiile cu rol decizional în actul educațional.
Nici bine nu s-a constituit Comitetul, că părinții au și găsit subiecte de discuție. Una dintre mame a spus că a auzit la radio că vacanța de vară va fi scurtată. „Am auzit la radio că vacanța de vară a elevilor ar dispărea sau va rămâne mică, mică”, a spus aceasta. Lidia Dumbravă a precizat că este doar un zvon. „Deocamdată este la nivel de zvon. Nu este hotărâre a Ministerului fără ca asociația să nu fie întrebată, așa cum sunt și sindicatele. Noi ar trebui să fim și conștienți, dacă ne uităm un pic pe internet s-ar părea că suntem printre țările care avem cele mai puține săptămâni de școală. Avem vacanțele cele mai mari, comasate. Probabil că în viitorul apropiat ne vom alinia”, a spus Lidia Dumbravă.
Reprezentantul părinților elevilor de la Colegiul Tehnic de Transporturi Auto „Traian Vuia” din Focșani a ridicat problema decontării navetei. Ministerul Educației impune o limită a costurilor, care însă nu acoperă cheltuielile părinților. Părintele respectiv a spus că mai ieftin ar fi transportul cu trenul, însă copiii ar fi nevoiți să aștepte ore bune în gară. „Legea spune că limita este 60 de lei și chiar dacă sunt 24 de km noi plătim pe lună 200 de lei. Cu trenul este într-adevăr mai ietin, dar ar însemna să stea copii câte 4 ore prin Focșani. Copilului meu îi plătesc eu naveta, dar sunt elevi care vin de la Nereju, Năruja, care nu au cu ce plăti și ar vrea să învețe. Probabil că din acest motiv există și un așa mare abandon. Plus că au plătit abonamentul anul trecut în luna noiembrie și au primit banii abia luna aceasta”, a spus Virginica Andrei.
„Au fost și încă mai există firme de transport care au exagerat și au pus valori fantastice pentru că nu dădea bani părintele, ci Ministerul. Åi atunci ni s-a spus, la începutul anului școlar, că vor transmite niște grile în funcție de numărul de km și de zonă. Mai departe nu ține de noi, ci de firmele de transport. Probabil că dacă le vor rămâne microbuzele goale se vor mulțumi și cu valoarea aceea pe care o stabilește Ministerul”, a spus Lidia Dumbravă.