Podgorenii vrânceni au încheiat culesul strugurilor de vin cu o recoltă record, în special la anumite soiuri. Situațiile realizate de Direcția Agricolă arată că producția medie la strugurii de vin a fost de 7.500 kilograme la hectar însă sunt și zone unde au fost producții record.
Situația a fost diferită la strugurii de masă, unde producția medie a fost de doar 5.200 kilograme la hectar, față de cele 7.800 kilograme estimate inițial. Principala cauză a reducerii producției a fost grindina care a căzut înainte de perioada recoltatului.
Astfel, producția finală este de peste 25 mii tone struguri de masă de pe cele 4.889 hectare și peste 147 mii tone struguri de vin de pe cele 19.709 hectare din podgoriile județului. Specialiștii spun că, în multe cazuri unde au fost înregistrate producții record la strugurii de vin, acest lucru a fost posibil în detrimentul calității. Practic, strugurii au fost umflați de ploile căzute în această toamnă și nu au avut foarte mult zahăr.