Mai mulți polițiști de la Biroul de Ordine Publică din cadrul Poliției municipiului Focșani, împreună cu șeful lor, comisarul șef Gicu Avasiloaie (FOTO), au ajuns ieri dimineață la Centrul de Transfuzii Sangvine pentru a dona sânge.
Nu este pentru prima dată când polițiștii vrânceni fac un astfel de gest și vin în sprijinul celor aflați în suferință. Ei au mai donat sânge și în anii anteriori, urmând a dona sânge și în săptămânile următoare. „Având în vedere solicitarea reprezentanților Centrului adresată conducerii IPJ Vrancea, în urma prelucrării cu polițiștii din cadrul Poliției municipiului Focșani, dată fiind necesitatea menținerii unui stoc de sânge la nivelul centrului, un grup de peste 30 de polițiști au fost de acord să doneze sânge. Actul de donare este unul unitaleral de voință a fiecărui polițist în parte. Ei au fost cei care au dorit să vină în sprijinul oamenilor aflați la nevoie sau în situații limită din punct de vedere medical. Nu este prima oară când venim să donăm sânge și nu va fi nici ultima. Prin acest gest, polițiștii dovedesc încă odată că sunt oameni ai comunității și că sunt alături de semenii lor. Astăzi (ieri-n.r.) s-au prezentat primii 15 polițiști de la Biroul de Ordine Publică, iar săptămâna viitoare vor veni cei de la Investigații Criminale și Ordine Publică”, ne-a spus comisarul șef Gicu Avasiloaie, șeful Poliției municipiului Focșani. Cei care au donat sânge au avut liber ieri.
Medicul Mioara Hanță, directorul Centrului de Transfuzie Sangvină spune că, în continuare, este mare nevoie de sânge. Cea mai mare cantitate din sângele donat ajunge la Spitalului Județean de Urgență Focșani. Sunt și situații când reprezentanții altor spitale din țară solicită sprijin, în special atunci când au de îngrijit un pacient din Vrancea.
Mioara Hanță ne-a spus că zilele trecute a trimis sânge la Spitalul Fundeni din capitală. „Este un exemplu pozitiv pentru ce înseamnă iubire de cel de alături și pe lângă acest beneficiu de a se simți bine că au salvat viața cuiva, ei mai beneficiază și de niște analize. Ar fi bine ca acest exemplu să fie urmat și de alte uniforme militare, dar și de angajații altor instituții, chiar și de către cei de la privat. În mare parte sângele donat este folosit la noi la spital, dar mai trimitem și în alte părți atunci când ni se solicită. Chiar zilele trecute am trimis la Spitalul Fundeni din capitală”, a spus medicul Hanță.
Săptămânile trecute, au donat sânge pompierii, dar și militari de la Batalionul 280 Infanterie Mecanizată.